Vanja S. Holst (32) overtar som ansvarlig redaktør i Nidaros

Nyheter: Holst er i dag leder for dagsorden og samfunn i avisa. Hun overtar som toppleder i Nidaros 1. desember etter Arne Reginiussen, som har ledet den nye Amedia-satsingen siden oppstarten.

PS. Pressemelding fra A-media.

Tilbake til Finnmark

Han returnerer nå til Finnmark og skal tilbake til jobben som ansvarlig redaktør i iFinnmark og daglig leder for de tre Amedia-avisene i Finnmark.

– Jeg har stor respekt for den svært gode jobben Arne har gjort med å bygge opp Nidaros, og han har lagt godt til rette for en arvtager. Vi har fått en eventyrlig start med Arne som leder, så nå gjelder det å fortsette med uforminsket styrke. Vi er godt rigget for å fortsette veksten og kapre ytterligere markedsandeler i trondheimsmarkedet, sier Holst.

Hun gleder seg til å ta Nidaros videre i tiden som kommer.

– Vi har en veldig bra gjeng i redaksjonen, der hver og en av journalistene gjør en enormt bra jobb og er engasjerte i samfunnet. Det er de som har bygget Nidaros, og bygger Nidaros hver eneste dag. Jeg er veldig ydmyk over tilliten styret viser meg, og kan love at vi hver dag skal jobbe knallhardt for å gi Trondheim enda mer god og viktig journalistikk, som bidrar til å drive samfunnet fremover.

Holst er født og oppvokst i Trondheim, og har tidligere også blant annet vært redaktør for Gatemagasinet Sorgenfri.

– Trondheim er byen i mitt hjerte, og innbyggerne fortjener god, maktkritisk journalistikk og at enda flere stemmer løftes. Vi skal være ei nær lokalavis, som er tett på trondhjemmerne og lytter på hva som opptar befolkningen, sier hun.

Avtroppende redaktør Arne Reginiussen er glad for å overlate skuta til Vanja Holst, og mener hun er den absolutt beste kandidaten for å ta storsatsingen videre.

– Det har vært en fantastisk reise fra vi begynte å jobbe med Nidaros-prosjektet i fjor høst. Vi bikker straks 10.000 abonnenter, og styrer mot opplagsinntekter på opp mot 9 millioner kroner i 2020. Dette er tall vi ikke turte å drømme om da vi satt og planla oppstarten like før jul i fjor. Det har vært fantastisk artig å være med på denne reisen sammen med den utrolig flinke gjengen vi har fått på plass i Nidaros, sier han.

– Vanja har jeg jobbet tett med i mange år. Hun er en fantastisk dyktig journalist og redaktør som kjenner Trondheim ut og inn og brenner for lokaljournalistikken. Hun er definitivt rett person til å ta videre det grunnlaget som er lagt i Trondheim og som hun også har vært svært delaktig i å bygge opp, legger han til.

Årsaken til at han nå setter kursen nordover igjen, er familiesituasjonen.

– Vi har trivdes veldig godt i Trondheim, men med et nytt tilskudd til familien som kom i september i tillegg til at min kone nå har hatt hjemmekontor fra jobben sin i Alta i ett år, så var dette det riktige valget for oss å ta. Det har vært utrolig gøy, og det er uten tvil vemodig å dra, men det er riktig for oss å dra nordover til hus og hjem og besteforeldre i Alta igjen når min kontrakt går ut i desember. Da jeg ble forespurt av Amedia om å ta dette prosjektet, så har min oppgave hele tiden vært etableringen og første driftsår, og nå er det på tide at andre overtar stafettpinnen. Da er jeg veldig glad for at styret i Nidaros har landet på Vanja, sier Arne Reginiussen.

Lorns Bjerkan, klubbleder for Norsk Journalistlag i Nidaros, tror Holst er riktig person til å ta grepene som vil løfte Nidaros fremover.

– Vanja er ei som kjemper for de svakeste i samfunnet og for den maktkritiske journalistikken. I Nidaros har hun så langt jobbet for å prioritere den kritiske og undersøkende journalistikken og for de viktigste sakene i Trondheim. Vanja er oppvokst i Trondheim og kjenner byen på godt og vondt. At hun nå skal ta over, er vi veldig glade for, sier han.

Klubblederen forteller at de ansatte har vært kjent med at Reginiussen trolig kom til å slutte. Han er derfor glad for at det nå er klart hva som vil skje videre.

– Han har i likhet med resten av redaksjonen stått på for journalistikken, for å få frem et større mangfold av meninger, for å få fart på debatten i Trondheim og for at også helt vanlige folk i Trondheim skal bli sett og hørt. Han har bygget ei avis og et godt lag på rekordtid, som vi er stolte av å være en del av, sier Bjerkan.

Styreleder i Nidaros, Morten Nilsen, er godt fornøyd med løsningen for Nidaros.

– Det har vært viktig for styret å få kontinuitet i Nidaros, og vi ønsket også en lokal løsning som kjenner byen. Vanja har jobbet tett med prosjektet siden oppstarten, og det ble etterhvert klart for oss at vi har en naturlig arvtaker i egne rekker. Vanja forstår trondheimsmarkedet og brenner for å utvikle Nidaros og realisere det store potensialet vi i Amedia ser i Trondheim, sier han.