Uvær på vei: Kan bli utrygt å gå i gatene i Trondheim

Nyheter: Heftig lavtrykk på vei inn gir skikkelig uvær fra i morgen ettermiddag.

– Trolig kommer den kraftigste vinden nord i Trøndelag og sør i Nordland, men det vil blåse godt over hele Trøndelag. Den sterkeste vinden kommer fra nordvest natt til lørdag. Da kan det komme vindkast på mellom 25 og 30 meter i sekundet også i innlandet. Under slike værforhold vil det være utrygt å gå i bygatene fordi vinden kan rive løs takstein, forteller vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga i Bergen til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Uværet byr allerede på problemer

Store nedbørsmengder og mye vind har ført til innstilte ferger, stengte fjelloverganger og oversvømmelser flere steder. For en rekke steder er det derfor sendt ut farevarsel både for sterk vind og mye nedbør.

I Rana i Nordland jobber sivilforsvaret torsdag formiddag for fullt for å berge en ny strekning av fylkesvei 12 fra å renne ut, skriver NRK.

På Helgeland kan det enkelte steder komme opp mot 80 til 90 millimeter nedbør fram mot midnatt, sier meteorologene til kanalen.

Oppfordrer til å sikre løse gjenstander

Lenger sør, særlig langs kysten, meldes det om sterk vind, og politiet oppfordrer til å sikre løse gjenstander.

I Bremanger kommune har vindkast på 37 meter i sekundet ført til at Rugsundbrua er stengt, men ifølge Vest politidistrikt er det flere som trosser forbudet og krysser brua likevel.

Torsdag kan lavlandet i Nordfjord, Sunnmøre og i Romsdal få sterke vindkast på opptil 33 meter i sekundet, og det er også ventet sørvestlig full storm i fjellet.

Opptil 35 meter i sekundet fredag

Fredag er det ventet kraftige vindkast på opptil 35 meter i sekundet på Vestlandet sør for Stad.

Også langs kysten av Agder vil det blåse greit fredag, med lokale vindkast på opp mot 30 meter per sekund.

I fjellet i Sør-Norge er det torsdag, fredag og lørdag ventet snøfokk på grunn av sterk kuling, til dels liten storm og perioder med snø.

(©NTB)