Disse utestedene må stumpe røyken på uteserveringen

Nyheter: Elleve utesteder i Trondheim får pålegg av Arbeidstilsynet om å forby røyking på såkalte innebygde uteserveringer

-Vi vurderer det slik at det ikke kan være røyking på uteserveringen på disse stedene slik lokalene er utformet i dag. Dersom utestedene ønsker røyking, så må uteområdene endres slik at utskifting av luften blir tilsvarende som et utendørs område, sier Marit Kjelbergnes i Arbeidstilsynet, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

De elleve utestedene og restaurantene er Una pizzeria og bar, Søstrene Karlsen, Fire Fine, Cafe Dublin, Nordøst, Cowsea, Caya, Byscenen, Cafe Løkka, Bakgården bar og spiseri og Cafe Nyfiken.

For høye vegger, tak over uteserveringen og for lite gjennomlufting er feil som påpekes i flere av tilsynsrapportene. Utestedene har fått varsel om pålegg, og gis mulighet til å svare på Arbeidstilsynets innvendinger før det gjøres et vedtak i saken.

Cafe Løkka er et av utestedene som har fått varsel fra Arbeidstilsynet om at de må endre utformingen av uteserveringen. Det populære utestedet, som forøvrig kan skilte med en av byens hyggeligste vindealer på onsdager, har et uteområde med tak og glassvegger, der røykere har kunnet kose seg med en sigarett:

Nå er planen å  fjerne en del av sidene på taket, slik at det blir større åpning mellom taket og glassveggene. I tillegg vil de åpne en av veggene:

– Det har vært lite kontroll med dette tidligere og vi har ikke fått noen klager, verken fra kunder eller ansatte. Jeg mener reglene har vært for diffuse. Det har gjort at det har vært ulik praksis på uteserveringene i byen, sier driver Johan Karlsen til avisa.