– Vi er så glade for at arrangementet engasjerer så mange! Vi håper å kunne gjenta suksessen under filmfestivalen i mars, forteller festivalsjef Silje Engeness.

Nærmere 900 besøkende tok turen innom Cafe Ni Muser i løpet av kvelden og i bakgården både satt og stod publikum i går kveld for å få med seg den populære julefilmen som nærmest har blitt for en kultfilm å regne.

– For mange blir det ikke jul før de har sett nettopp denne filmen, så det var et opplagt valg for oss da vi skulle prøve ut det nye konseptet, forteller festivalsjefen.

Image with visual paralax effect

Kosmorama filmfestival flytter i 2018 mange av sine arrangementer til Cafè Ni Muser. I går viste de «Alene hjemme» på storskjerm for 500 publikummere. Foto: Kosmorama

Sammen med daglig leder Geir Barstad ved Cafeé Ni Muser og hans stab, teknisk crew i Medialab og en dedikert gjeng fra filmfestivalen Kosmorama hadde de det meste på stell for at publikum skulle få en helt spesiell filmkveld – utendørs.

– Vi hadde heldigvis værgudene med oss, og da snøen dalte lett og fin ned på publikum under siste del av filmen var det umulig å ikke få julestemning, forteller Barstad.

Han er glad for at Kosmorama velger å satse på slike ekstraordinære konsepter og har allerede begynt å planlegge neste stunt.

– Under Kosmorama i mars vil det være mange arrangementer her på Ni muser, forteller han.

Image with visual paralax effect

Stor stemning i bakgården på Cafè Ni Muser i går kveld da «Alene hjemme» ble vist på storskjerm. Bålpanne, grilling, kakao og lyslykter la sin spesielle ramme rundt arrangementet. Foto: Kosmorama

«Alene Hjemme» trekker årlig mange publikummere til ulike visninger verden over, og i går var det altså Trondheimspublikummet som fikk en helt spesiell opplevelse.

Bålpanner, pølsegrilling, varm reinsskinn og lyslykter var populært for de mer enn 500 som fikk plass på benker og stoler i bakgården.

50 liter varm kakao med krem har de heller aldri solgt på en kveld tidligere, kan daglig leder Geir Barstad slå fast.

– Vi har store ønsker om å lage dette til en førjulstradisjon, forteller Barstad.