Kåre Ingebrigtsen: – Usannsynelig kjipt

Nyheter: Rosenborg var på vei mot seier over Zenit St. Petersburg i europaligaen, men fem sekunder før tilleggstiden var ute utlignet Alexander Kokorin til 1-1.

 Om det resultatet hadde stått seg, ville Rosenborg vært bare tre poeng bak tetduoen Zenit og Real Sociedad før de to siste rundene.

– Vi gjorde en fantastisk match, men ble litt baktunge mot slutten. De kom med mye skyts, men jeg synes vi sto det bra av. Målet var det siste som skjedde, og det er usannsynlig kjipt, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Discovery.

– Vi var nok folk inne i boksen, men klarte ikke å ta ut han som scoret. Guttene gjorde en fantastisk innsats og hadde fortjent tre poeng.

RBK hadde god defensiv kontroll mot et Zenit-lag som var uten poengtap og hadde scoret 11 ganger på sine fire foregående kamper, deriblant 3-1-seieren over RBK i forrige runde.

Det var ikke mange sjanser i første omgang, men Rosenborg hadde de beste. Bendtner hadde et skuddforsøk over fra god posisjon, mens Pål André Hellands frispark tvang keeper til en god redning.

God retning

I slutten av omgangen kom den beste muligheten. Samuel Adegbenro brøt gjennom på siden, men falt under press. Helland overtok og skar inn i feltet, men prøvde å finne Bendnter i stedet for å avslutte selv. Pasningen 45 grader ut hadde god retning, men ble klarert før den nådde dansken.

– Vi må gjøre mye av det samme som i første omgang, men med litt mer presisjon på siste tredel. Da håper jeg vi scorer på sjansene, sa Ingebrigtsen i pausen.

I det 53. minutt kom Rosenborg til en stor dobbeltsjanse. Keeper Andrej Lunev reddet Bendtners avslutning fra spiss vinkel, men Helland nådde returen midt foran mål. Avslutningen fra kort hold ble igjen stoppet av keeper.

Ledelse

Bare minuttet senere var det ingen bønn for Lunev. Miha Mevlja tok livtak på Adegbenro da RBK-spissen tok ned et oppspill på brystet, og dommeren var ikke i tvil. Han pekte resolutt på straffemerket.

Bendtner sendte ballen utakbart i nettet helt inne ved stolpen.

Tore Reginiussen hadde en stor sjanse til å øke ledelsen etter en mislykket utboksing av Lunev midtveis i annen omgang, men Zenit ville ikke gi seg uten sverdslag. Kvarteret før slutt fikk Alexander Erokhin ballen ganske alene i feltet, men André Hansen rykket besluttsomt ut og tok skuddet i kroppen.

Skuffelse

Enda skumlere var det idet klokka passerte 90 minutter. Innbytter Artem Dzjuba styrte et skudd i mål med kneet, men ble vinket av for en noe tvilsom offside.

Da det var fem sekunder igjen av de tre tilleggsminuttene, fikk Kokorin ballen i mål. Dermed endte kvelden med bitter skuffelse.

– De skapte ingenting, og vi hadde god kontroll på kampen. Det var en god kamp fra vår side i 92 og et halvt minutt. Både beina og hodene ble nok litt tomme mot slutten, sa RBK-stopper Jørgen Skjelvik til Discovery.

I den andre kampen i samme gruppe vant Real Sociedad 3-0 over Vardar Skopje med mål av Juanmi, Alberto de la Bella og innbytter Jon Bautista.