TRONDHEIM BYDRIFT ANMELDES TIL POLITIET

Nyheter: Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDR) vil anmelde Trondheim bydrift for skadene Nidarosdomen ble påført av en feiebil 9. oktober.

I begynnelsen av oktober forårsaket en feiebil i Trondheimbydrift skader på Nidarosdomen. En skulptur ble ødelagt, et hjørne avkappet og flere steiner i kirken ble skrapet opp. Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDR) melder torsdag at de vil anmelde bydriften for skadeverket, skriver Adresseavisen.

Beklager

– Det er ikke den materielle verdien som er mest alvorlig her, men at disse skadene forringer kulturminnet. Denne delen av Nidaros domkirke ble restaurert på 1880-tallet. Skulpturen er fra samme tidsrom. Både billedhoggeren og steinhoggeren som lagde skulpturen, er borte nå. Hvis vi velger å bytte, så blir det en ny kopi, sier kommunikasjonssjef Marianne Vikan i NDR.

Trondheim bydrift tok på seg ansvaret for skadeverket to dager etter at det ble oppdaget. Selskapet beklager hendelsen og opplyser at sjåføren av den aktuelle feiebilen varslet dem om at han kom borti noe under arbeidet.

Burde sagt fra før

– Vi legger oss flate, og vi burde ha sagt fra før, men det skyldes dårlig kommunikasjon internt, sier driftssjef Per Øystein Karlsen i Trondheim bydrift, som understreker at det var et uhell.

NDR vil levere anmeldelsen etter høstferien. Trondheimbydrift opplyser at de avventer politiets etterforskning før de beslutter hva de vil gjøre videre.

(©NTB)