Det er to måneder til Terje Nilsen drar i gang årets Jazzfest, og i dag ble det klart at festivalen har kapret enda en bookingsensasjon, nemlig Jacob Collier – en kommende jazzstjerne.

–Når giganter som Quincy Jones og Herbie Hancock roser unggutten opp i skyene, skjønner man at man har med et helt spesielt talenter å gjøre.

22-årige Jacob Collier er alene på scenen, men høres ut som et helt orkester.

Han har fått voldsom oppmerksomhet både for livekonsertene og noen av videoene som spres i rekordfart på sosiale medier.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

For det var på internett det hele startet.

I en alder av bare 17 år ble hans fengende versjoner av kjente låter oppdaget på YouTube.

–Det finnes virtuose multiinstrumentalister, nyskapende komponister, enestående vokalister, virale youtube-stjerner og begavede unge talenter. Jacob Collier er alt dette på en gang – og samtidig så mye mer, forteller daglig leder av Jazzfest, Ernst Wiggo Sandbakk.

Sandbakk er tydelig begeistret for å ha fått tak i den unge engelskmannen til årets Jazzfest.

Den London-baserte 22-åringen høster lovord i internasjonale jazzmagasiner for sine  unike opptredener, alt formidlet gjennom sitt eget enmannsorkester hvor han trakterer en rekke instrumenter inkludert sin egen stemme.

–Når giganter som Quincy Jones og Herbie Hancock roser unggutten opp i skyene, skjønner man at man har med et helt spesielt talenter å gjøre, forteller Sandbakk.

Unggutten Collier har allerede blitt utnevnt jazzmusikkens «nye messias» av The Guardian.

Han har også blitt omtalt som «musikkens fremtid» av Jazzwise magazine.

–Hans unike tilnærming til moderne jazz og pop, der han både spiller inn og fremfører komplekse og fengende komposisjoner har gjort han til en sann verdenssensasjon. Han tar rett og slett begrepet enmannsorkester til nye og høyder, sier Sandbakk.

Konserten med Jacob Collier er på Verkstedhallen, fredag 12.mai.