Ung politiker trakk seg etter uønsket seksuell adferd fra Giske

Nyheter: En tidligere ungdomspolitiker i Arbeiderpartiet trakk seg etter at hun fikk uønsket oppmerksomhet fra nestleder Trond Giske, melder NRK.

Verken Giske eller partileder Jonas Gahr Støre vil kommentere den konkrete saken.

Kvinnen opplyser ifølge NRK at hun sluttet som følge av flere tilfeller av uønsket seksuell oppmerksomhet flere år tilbake i tid.

– Den historien har vært berørt, men den forelå skriftlig langt ut på natten til i går, så jeg har ennå å se nærmere på den, sa Støre til NRK fredag morgen.

Saken er en av flere varsler angående nestlederens oppførsel som har blitt meldt inn til partiet de siste dagene. Torsdag kveld var det en gjennomgang av sakene for sentralstyret og fylkeslederne i partiet der Støre gjorde det klart at Giske har opptrådt på en kritikkverdig måte. Giske har tatt selvkritikk og beklager sin egen oppførsel.

– Jeg opplever at det har vært en kultur i deler av partiet hvor opptreden sosialt ute blant partifeller, som Trond sa i går: Alkohol, ulike aldersgrupper, ulike maktforhold opp gjennom årene, som jeg mener ikke er bra, sier Støre om varslene som er kommet inn. Han utelukker ikke at partiet kan bli nødt til å jobbe med disse sakene gjennom romjulen.

I en tekstmelding til NRK skriver Giske:

– Jeg har sammen med Jonas Gahr Støre gått gjennom de henvendelsene partiet har fått som angår meg. Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende for enkeltmennesker. Det beklager jeg dypt.

Jonas Gahr Støre: – Trond Giske har ikke mye å gå på

– Det å gå ut med offentlig kritikk mot en nestleder er både en kritikk og en advarsel, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

– Det er ikke ro i Arbeiderpartiet nå, og det skjønner jeg, sa Støre til pressen i Stortingets vandrehall fredag formiddag.

Han legger til at Giskes tillit er svekket og at han ikke har mye å gå på.

Torsdag kveld ble det kalt inn til et hastemøte i sentralstyret der Støre skulle orientere om saken. Støre sier ingen uttrykte mistillit til Giske under møtet.

(©NTB)