Ung mann død etter påkjørsel i Steinkjer: Politiet innfører nasjonal bevæpning

Nyheter: En person i 20-årene døde etter å ha blitt påkjørt i Steinkjer natt til søndag. Politidirektoratet har innført midlertidig nasjonal bevæpning etter hendelsen.

Den omkomne skal ha blitt påkjørt på et fortau i Steinkjer sentrum natt til søndag. Ytterligere to personer ble skadd i hendelsen.

– Dette er en svært alvorlig hendelse med tragisk utfall. Etterforskningen pågår med full styrke. Politiet har blant annet startet med vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 2.10.

Kjenning av politiet

Sjåføren av bilen er en mann i 30-årene fra Steinkjer. Vedkommende er foreløpig siktet for uaktsom kjøring og mistenkes for promillekjøring. Mannen skal ha stukket av, men ble pågrepet senere.

– Han er fortvilet og uforstående til det som har skjedd. Han vet ikke hva han skal si når han blir spurt om merknader til siktelsen. Han fremstår lei seg, sier den siktedes forsvarer Anne Marstrander-Berg, skriver Aftenposten.

Sjåføren er innlagt på Sykehuset Levanger med vakthold rundt seg, skriver Trønder-Avisa.

Den mistenkte mannen er norsk statsborger, hjemmehørende i Steinkjer, ifølge politiet. Han skal være en kjenning av politiet.

– Et sentralt spørsmål er om det er en ulykke eller en villet handling, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt. Politiet jobber med flere hypoteser.

Midlertidig nasjonal bevæpning

Politidirektoratet har gått ut med en ordre om nasjonal bevæpning etter påkjørselen i Steinkjer.

– Hendelsen i Steinkjer er alvorlig. Motivet for handlingen er foreløpig ukjent, og situasjonen fremstår uavklart. Vi har derfor besluttet å innføre midlertidig nasjonal bevæpning, fram til vi har et tydeligere bilde av situasjonen, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

De etterforsker hendelsen sammen med PST. Pårørende er varslet.