Kvinne i Trondheim: Skal ha blitt tvangsgiftet og slått mens hun var gipset for brukket rygg

Nyheter: I går startet rettsaken mot tre menn tiltalt for tvangsgifte, frihetsberøvelse, grov vold og seksualisert vold mot en kvinne i 30-årene.

Rettssaken mot tre menn bosatt i Trondheim startet i dag i Frostating lagmannsrett.

– Ingen av de tiltalte erkjenner straffskyld etter tiltalen, opplyser avdokat Farad Shæriæti til trondheim24.

Han er forsvarer for den ene av de tre mennene.

Kvinnen har hatt politibeskyttelse og ifølge tiltalen ble kvinnen tvangsgiftet med sin fetter i Kurdistan i Irak i 2007.

Giftemålet var ifølge tiltalen bestemt av kvinnens onkel som er i starten av 50-årene. En annen onkel er tiltalt for medvirkning til at tvangsekteskapet ble inngått.

Kvinnen skal ha blitt truet fysisk, psykisk og hun skal ha blitt utsatt for grov vold.

Kvinnens tidligere ektemann må også svare i retten for flere grove tiltalepunkter om voldsepisoder rettet mot kvinnen. Ifølge tiltalen er det utøvd vold, seksualisert vold og hennes bevegelsesfrihet er begrenset.

Bryllupsfest i Trondheim

Et av tiltalepunktene rettet mot den tidligere ektemannen beskriver at han skal ha forsøkt å tiltvinge seg samleie etter bryllupsfesten i Trondheim ved å forsøke å rive av henne klærne og tvinge beina hennes fra hverandre. Han lyktes ikke da hun gjorde motstand.

Ved en annen anledning skal den tidligere ektemannen ha sparket henne i ryggen fordi hun ønsket å dra til Kurdistan og besøke sin familie.

Skal ha blitt slått selv om hun var gipset

Et tiltalepunkt beskriver en hendelse der en av onklene forlangte å få sim-kortet til mobilen hennes for å kontrollere hvem hun hadde kontakt med.

Da hun nektet dette ble hun slått flere ganger, til tross for at hun var gipset for et brudd i ryggen, går det frem av tiltalen. 

Tiltalen beskriver videre en rekke andre voldshendelser og en drapstrussel der hun ble kalt hore og skjelt ut for at hun gjorde skam på familien.

Hun ble også i perioder nektet å gå ut av huset og treffe venner, ifølge tiltalen.

Da hun i 2012 sa at hun ville skille seg,  skal den tidligere ektemannen ha sagt at det aldri kom til å skje, hvorpå han skal ha slått og sparket henne og kalt henne hore.

Det er satt av to uker til saken som startet i Frostating lagmannsrett mandag.