Samler inn penger til barn i krig men gir ikke til barna i Gaza

Nyheter: I søndagens TV-aksjon går de innsamlede pengene til barn i krig og konflikt, men ikke til å hjelpe barn i krigsrammede Gaza.

– Dette er et dilemma. Fordi det som utspiller seg i Gaza og Israel nå, er hjerteskjærende – og en påminnelse om at barn altfor ofte står midt i skuddlinjen, som uskyldige ofre for de voksnes krigføring, sier Redd Barnas direktør Gunvor Knag Fylkesnes for politikk og kommunikasjon til Panorama Nyheter.

annonse: 

Gammel søknad

Årsaken er at søknaden for TV-aksjonen i 2023 ble sendt inn til NRK for halvannet år siden. Da ønsket Redd Barna å løfte de glemte krisene. Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge ble valgt.

– Så blusset denne krigen mellom Hamas og Israel opp nå. Vi undersøkte om vi kunne inkludere også denne krisen i årets TV-aksjon. Men Innsamlingsrådet, som bestemmer hvem som skal få TV-aksjonen, mente det var viktig å holde på det opprinnelige formålet for årets aksjon, som inkluderer flere glemte kriser, sier Fylkesnes.

1756 barn drept

Helsemyndighetene på Gazastripen oppgir at 1756 barn er drept siden Israel erklærte krig mot Hamas. Det totale antallet døde har steget til 4385.

I tillegg er 13.561 mennesker såret, ifølge meldingen som ble offentliggjort lørdag.

I Israel ble over 1400 mennesker drept da Hamas-krigere gikk til angrep 7. oktober. De fleste var sivile, ifølge israelske myndigheter. Antall barn som er drept på israelsk side, er ikke kjent.