Tusenvis av trøndere mangler fremdeles strøm

Nyheter: På det meste manglet 14.000 trønderske husholdninger strøm søndag kveld. Mandag morgen er det fremdeles om lag 6.000 som er uten.

Nettselskapet Tensios strømkunder i Trøndelag mistet søndag kveld strømmen som følge av uvær i regionen. Strømbruddene var fordelt over hele nettområdet

– Alle som nå er strømløse, må være forberedt på at det kan vare til i morgen, men vi jobber på spreng for at de skal få tilbake strømmen før det, sa pressevakt Ole Marius Ingvaldsen i Tensio til Adresseavisen søndag kveld.

Noen timer ut i natten var antallet strømløse kunder imidlertid blitt betraktelig lavere, viser Tensios strømstanskart.

Slår ut mobilnett

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har satt gul beredskap i forbindelse med uværet, og mottar jevnlig rapporter fra Ice, Telia og Telenor.

De opplyser at det mandag morgen også er Trøndelag som er hardest rammet av problemer med mobilnettet.

– Det gjelder spesielt kommunene Skaun, Orkland, Holtålen, Melhus og Midtre Gauldal og Haltdalen. Mobilnettet i Møre og Romsdal ser ut til å ha greit seg brukbart gjennom uværet per nå, skriver de i en oppdatering.

De opplyser at basestasjoner rammes av strømutfall, men at disse skal ha fire timer batteritid, noe som sørger for at mobilnettene holder lenger enn strømnettet.

– Etter hvert som strømmen kommer tilbake, vil også mobilnettene komme i full drift, skriver Nkom.

Strømstans også i sør

Også i Agder er rundt 1.000 strømkunder blitt fratatt strømmen, viser Agder Energis strømstanskart mandag morgen. 858 kunder var i natt uten strøm i Oslo-området, Romerike og gamle Østfold fylke, skriver VG. Ifølge Elvia har de aller fleste fått tilbake strømmen mandag morgen.
Ifølge Sandefjords Blad var 689 av Skagerak Energis kunder på Osterøya i Sandefjord også strømløse på et tidspunkt natt til søndag. Ved 6-tiden mandag manglet 112 kunder fremdeles strøm.