Tropevarmen kan komme på besøk neste uke

Nyheter: Flere steder i landet blir temperaturene ikke så verst denne helgen, i hvert fall lørdag. Men neste uke kan varmen stige igjen. Er vi heldige får vi 30 grader.

PS: Den høyeste temperatur-prognosene skrivende øyeblikk  for Trondheim på Yr er 22 grader den 2. juli. Du kan lese mer om Trøndelag lenger ned i saken.

Først blir det Sør-Norge som trolig får kjenne på den ekstra varmen i neste uke. Etter hvert kan temperaturene også stige i nord i landet, men prognosene er riktignok veldig usikre foreløpig.

– Neste uke er det flere prognoser som viser en stigende temperatur. Det er stor variasjon her, men det vises stigning fra nå i helgen og ut i neste uke. Så det er nok sannsynlig at det bli hakket varmere, sier statsmeteorologen Eldbjørg Moxnes i Meteorologisk institutt til NTB.

Skal det bli 30 grader, er det avhengig av at skydekket er med på laget og holder seg unna.

– Det blir fort 25 grader med litt variert skydekke. Det er såpass varme luftmasser, men skal det bli virkelig varmt er det avhengig av skydekket. Det er ganske usikkert foreløpig, understreker meteorologen.

Det ligger et skille mellom Sør-Norge og Nord-Norge. For nord er det enda mer usikkert hva slags vær vi får neste uke. Men det kan bli en stigning i temperaturene fra onsdag og torsdag, viser noen av prognosene.

Fin juni

Hele landet har hatt fine temperaturer i juni. Aller best har det vært i Finnmark. Der har det vært 5 grader varmere enn normalt. Ellers i landet har gradestokken i snitt vist mellom 2 og 3 grader over normalen.
Statsmeteorologen sier det blir variert i Nord-Norge denne helgen. Langs kysten i Nordland og Troms må man ta til takke med grader ned mot 10.

– Det går et temperaturskille. Så i Øst-Finnmark og Kirkenes kan man få opp mot 20 grader, sier Moxnes.

Langs kysten blir det vind og kuling en del steder. Siden sommerferien er begynt er det noe å tenke på hvis man har tenkt seg ut på sjøen. Det blir variert vær gjennom helgen, men først og fremst lavtrykk. Mest skyet blir det i Nordland og Troms.

Finest lørdag

Midt-Norge og Møre og Romsdal vil få den fineste dagen på lørdag med opphold. Da blir det opp mot 17 grader. Søndag blir det neppe varmere enn 15 grader.

Se detaljene på yr her

– Da kommer det mer nærgående lavtrykk, og det blir i hvert fall nedbør på Nordvestlandet og i Trøndelag, sier meteorologen.

Vestlandet får også beste været på lørdagen med temperaturer i underkant av 20 grader.

Sør for Stad og på Østlandet blir det opphold. Det vil det også bli over 20 grader.

– Det kan gå noen spredte byger, men stort sett er det oppholdsvær og en del sol. Spesielt på lørdagen. Søndag blir det litt mer skyer.