Student leide ut leiligheten – ble brukt som bordell

Nyheter: Vel hjem fra ferie fikk studenten sjokkbeskjeden fra politiet om at han var under etterforskning for hallikvirksomhet.

Kim studerer i Trondheim, og leide ut leiligheten sin via Airbnb. For å gjøre det enklere brukte han tjenesten Lotel, som tar seg av det praktiske som nøkkeloverlevering og vasking.

En uke etter at Kim kom hjem, tok politiet kontakt.

– De begynte med å spørre meg ut, om det stemte at jeg hadde reist med det og det flyet på det og det tidspunktet, og om jeg hadde hatt besøk i leiligheten min samtidig. Jeg fortalte at jeg hadde leid ut via Lotel og Airbnb, forteller Kim til VG

Politiet kunne fortelle at det i perioder hadde vært «høy aktivitet til alle døgnets tider» i leiligheten. 

– Det er selvfølgelig ekstremt ubehagelig å ha blitt etterforsket for hallikvirksomhet, og noe jeg ikke ante hadde skjedd. Jeg forstår jo at de er nødt til det, men slik jeg ser det er det da Lotel som har leid ut leiligheten til prostituerte. De har jo ansvar for alt, sier Kim til VG.

Lotel sier til VG at de er lei seg for at Kims opplevelse med Lotel og Airbnb endte som den gjorde.

– Vi har aldri opplevd situasjoner som dette før, etter 50.000 gjestedøgn. Dette er dessverre et problem i bransjen, som vi tar på største alvor. Det skjer likevel utrolig sjeldent, og vi jobber videre med politiet og Airbnb for å finne enda bedre rutiner for å unngå dette, sier daglig leder Oscar Hellenes i Lotel til VG.

Airbnb opplyser til VG at de har en nulltoleranse for saker som dette. De har også fjernet den aktuelle gjesten som bruker av nettstedet.

Pål Berg ved Trøndelag politidistrikt leder etterforskningen av saken.

Han bekrefter at det ved flere anledninger har foregått prostitusjon i Kims leilighet.

– Vi kjenner også til en lignende sak i Trondheim, som vi også etterforsker, sier han til VG.