Gründerne i Austmann Bryggeri fikk nylig vite at Rema 1000 velger å kutte ut deres produkter fra sine butikkhyller.

Markedsansvarlig Thomas Sjue sier til Trondheim24 at dette er en trist dag – først og fremst for forbrukerne.

Et øleventyr

Austmann er et lite eventyr av et håndverksbryggeri. Det begynte så smått å boble i karene sommeren 2013. Gründerne Anders Cooper, Vinko Lien Sindelar og Thomas Sjue hadde lite penger men store planer. I dag er Austmann Norges sjette største håndverkbryggeri og har vunnet flere internasjonale priser.

GALGENHUMOR PÅ FACEBOOK: Dette skrev de på Facebook i dag: «Kjære Rema 1000 kjøpmann, mitt hjerte er knust; det ser ut til at det er slutt mellom oss. Men glem meg ikke, tenk på meg når du ser i øl-hyllene dine. Tenk på meg og kjenn på ergrelsen over at våre nye bokser ikke står der. Kjære kjøpmann, jeg skulle så gjerne vært din enda litt lenger – men sterkere krefter drar oss fra hverandre. Til vi møtes igjen. For alltid din – Austmann»

Forsvinner fra 22 butikker

Da de startet å jobbe med Rema for over ett år siden ble de tildelt 22 Rema-butikker i Trondheimsområdet, og de opplevde en solid vekst veldig fort.

– Nå blir vi dessverre forhindret i å bygge videre på noe som var veldig godt i gang, noe vi selvfølgelig synes er leit, sier Sjue.

–Rema 1000 har vært med å bygge oss opp, de har vært lojale fra vi startet, i likhet med de mange lojale kundene vi har fått.

– Vi har såpass tro på våre merkevarer at vi må bare ha tro på at vi en dag også blir invitert tilbake i flokken. Vi anser fortsatt Rema 1000 som en venn,  og for oss er det viktig å være lojale mot våre venner, forteller Sjue.

Han legger allikevel vekt på at det er forbrukerne som er taperne i dette.

–Alle med hjerte for Austmann de siste fire årene og som har handlet på sin lokale Rema-butikk får nå ikke tak i varene våre lenger.

Vi holder åpent! Vår flotte luftige uteservering bader i sol, og inne er vi drillet på godt smittevern. Ingen champagne...

Posted by Troll on Tysdag 1. juni 2021

Fortsetter med Norgesgruppen og Coop

Austmann Bryggeri har også distribusjon gjennom Norgesgruppen og Coop, og dette vil fortsette.

– Vi har et godt forhold til de andre distributørene våre, og i tiden som kommer vil vi både lansere nye produkter og få en bredere distribusjon – uavhengig av Rema 1000, sier markedssjefen.

Ølet er tilgjengelig over store deler av landet, i Sverige, Danmark og Tyskland.- Trondheim by og Rema 1000 har vært svært viktige for oss i oppstarten, men i dag er vi sterke i utelivet i hele Norge, sier han.

–Vi eksporterer idag mye av vår produksjon utenfor Trondheim og Trøndelag, og går godt på Vinmonopolet, så vi er solid representert i de fleste segmenter.

Han setter sin lit til at Rema 1000 på sikt vil ta dem inn i varmen.

– Jeg håper vi kan bli venner igjen, avslutter Thomas Sjue i Austmann Bryggeri.

Trondhjem Mikrobryggeri

Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør for kategori og innkjøp i REMA 1000 hevder at kundene i Trondheim foretrekker øl fra et annet håndverksbryggeri:

– Vi ønsker å tilby merkevarer fra mindre, lokale bryggerier for å gi våre kunder flere valgmuligheter. Vi har hatt en grundig prosess hva gjelder valg av mikrobryggeri i Trondheim  og har hatt god dialog med både Austmann og Trondhjem Mikrobryggeri. Trondhjem Mikrobryggeri har brygget øl i Trondheim i nesten 20 år og bruker sin kompetanse til å lage øl akkurat slik trønderne ønsker det. Vi ser at kundene klart foretrekker øl fra Trondhjems Mikrobryggeri og er derfor glade for å ha en økt satsning sammen med dem, sier Lindberg i en uttalelse.