18-åringen fra Trondheim er den femte artisten som skal i ilden i finalen lørdag kveld i Trondheim Spektrum. Hun framfører låten «Pray for Me».

Alle de 8.000 billettene til finaleshowet er solgt. Onsdag var Husøy på plass i finalearenaen for å starte øvingene.

– Forrige gang jeg var her, var på konsert. Men nå skal jeg stå på scenen selv, så da blir det plutselig litt større, sier Husøy.

VGS-musikal

Hun har så langt ikke merket så mye til nerver i forkant av finalen.

– Jeg er overraskende rolig akkurat nå, men de kommer nok, ja, sier 18-åringen, som er den yngste deltakeren i finalen.

Det har vært hektiske dager i oppladningen til finalen. Husøy spiller i en musikal som den videregående skolen hun går på, har satt opp. Hver dag fra søndag til torsdag er det forestilling.

– Det har vært litt mye, men det er gøy at ting skjer, sier artisten fra Trondheim.

Siden delfinalen er gjengen på scenen styrket med ytterligere to korister.

– Jeg må prøve å synge enda litt bedre og ha mer energi. Men nå har jeg gjort det én gang før, så jeg tror det kan bli lettere nå – selv om det er en større scene og et større sted, sier Kristin Husøy.

Niendeplass

Foruten Husøy bidrar Galeyn Tenhaeff, Marcia Thadea Angèle Sondeijker, Roel Rats og Neil Hollyn som låtskrivere.

Bookmakerne har Husøy på en delt niendeplass og mener det er 1 prosents sjanse for at hun går til topps i den norske finalen, ifølge Eurovisionworlds oversikt.

Den store favoritten er Ulrikke Brandstorp og låten «Attention», som spillselskapene mener har 42 prosents sjanse til å vinne. Så følger Raylee med «Wild» og Didrik og Emil Solli-Tangen og deres «Out of Air», begge med 12 prosent.

60 år i Eurovision

Norge markerer i 2020 sitt 60. år med Eurovision Song Contest-deltakelse.
I forkant av den norske finalen har det vært delfinaler for fem landsdeler, alle holdt på Fornebu. I tillegg var halvparten av artistene i finalen direktekvalifisert.

Den norske finalen er for første gang i historien lagt til Trondheim, og det er første gang siden 1989 at den ikke holdes i Oslo.

For sjette gang er Kåre Magnus Bergh programleder, og med seg har han MGP-debutantene Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase.

Finalen i Eurovision Song Contest går i Nederland, etter at Duncan Laurence og «Arcade» vant i Tel Aviv i 2019. Norge er i den første semifinalen, som holdes tirsdag 12. mai i Ahoy Arena i Rotterdam.
Bare 10 av de 17 landene i den første semifinalen går videre til selve finalen, som holdes samme sted lørdag 16. mai. Men statistikken taler for Norge, som med to unntak har fått finaleplass de ti siste årene. I vår semifinale møter vi blant andre Eurovision-stormaktene Irland og Sverige.

Høyt allerede før artistvalg

Arrangøren Nederland er direktekvalifisert til finalen sammen med «de fem store» i Den europeiske kringkastingsunionen – Storbritannia, Spania, Italia, Frankrike og Tyskland.
Selv før Norge har valgt sin artist ligger vi høyt oppe på spillselskapenes lister. Øverst er Italia, som stiller med Diodato og låten «Fai rumore». Så følger de foreløpig artistløse landene Sverige og Russland – og deretter Norge.