Trondheim leverte VM-søknaden i dag: – En fantastisk mulighet

Nyheter: Onsdag kveld presenterte Trondheim sin søknad om å få ski-VM i 2023. Slovenske Planica er eneste motkandidat.

Trondheim søkte formelt mesterskapet i mai, men onsdag ble søknaden presentert under Det internasjonale skiforbundets høstmøte i Zürich.

– Vi er glad for at det kom mange interessante og positive spørsmål fra gruppen som skal gjennomgå søknaden vår. Det er alltid spennende å være her og representere Trondheim og Trøndelag i det internasjonale skimiljøet. Å få arrangere VM i Trondheim 2023 er en fantastisk mulighet, både for oss som arrangør i Trondheim og for hele regionen. Vi fikk særlig gode tilbakemeldinger på arenaplanene, folkefesten som vi legger opp til, samt at vi investerer og bygger for framtiden. Vi fortalte også om et spennende teknologiprosjekt som vi har startet med forskningsmiljøer og NRK for framtidens formidling av idrett, arena og tv. Samtidig presenterte vi vårt miljøprosjekt. Dét omhandler blant annet miljøvennlig snøproduksjon, forteller Trondheims-ordfører Rita Ottervik.

Store ambisjoner

Trondheim kjemper mot slovenske Planica om retten til å arrangere mesterskapet i 2023. Planica i Slovenia er mest kjent for sin skiflygingsbakke, men stedet har hatt store ambisjoner om også å få et ski-VM i nordiske grener. Det er fjerde gang at slovenerne har søkt.

– Vi er optimister med tanke på Trondheims mulighet til å bli tildelt VM i nordiske grener i 2023. Presentasjonen til inspeksjonsgruppen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) gikk veldig bra. Selv om Planica søker for fjerde gang, mener vi at det etter to mesterskap på rad i Mellom-Europa (Seefeld 2019 og Oberstdorf 2021), så er det Trondheim som bør arrangere i 2023, sa skipresident Erik Røste.

– Trondheims VM-søknad er unik på flere områder, først og fremst på grunn av korte avstander både til internasjonal flyplass og mellom anlegget og Trondheim sentrum hvor alle kan bo under mesterskapet. Samarbeidet med Trondheim kommune og skisporten i Trøndelag er det aller beste. Det er et engasjement i Trøndelag som vil sikre en folkefest av de sjeldne i Norge, fortsatte skipresidenten.

Tildelingen av mesterskapet vil skje på FIS-kongressen i greske Costa Navarino 17. mai neste år.