Trondheim Turistforening: Går mot tidenes drømmepåske i fjellet

Nyheter: Med ny overnattingsrekord forventer Den Norske Turistforening storinnrykk av hytteturister i påsken.

Trondhjems Turistforening har seks betjente hytter i Trollheimen og Sylan, og det rapporteres om rikelig med snø i hele området.

– Med dette langtidsvarselet går det mot tidenes drømmepåske! Snøen er fast og fin, og man kan nærmest gå over alt i terrenget. Det er 3 centimeter med nysnø på toppen i Trollheimen, mens Sylan har 10, forteller informasjonssjef Jonny Remmereit i Trondhjems Turistforening.

Snødekte vidder

– Påsken for mange er ensbetydende med snødekte vidder, solfylte fjellsider og deilige ettermiddager i hytteveggen. Og vi kan berolige fjellfolket, det er nok snø i fjellet i år og, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i Den Norske Turistforening (DNT).

Foreningen lover klassisk påskestemning for alle som drar til fjells – over hele landet:

– 4.300 km med skiløyper kvistes og rundt 550 hytter over hele landet gjøres klare til storinnrykk, sier Solvang.

Overnattingsrekord

De nye overnattingstallene til DNT fra 2018 vitner om at hyttetilbudene er populære. I løpet av fem år har DNTs hytter hatt en økning i antall overnattinger på 19 prosent, og i fjor opplevde foreningen en vekst på 8.500 overnattingsdøgn. Dette er ny rekord.

Selv om årets påske kommer senere enn i fjor, tror generalsekretæren at folk fremdeles vil benytte sjansen til lange, solrike dager i fjellet.

– Det er liten tvil om at hyttetur i påsken fortsatt er en tradisjon som står sterkt. Våre betjente hytter på fjellet melder om stor pågang og mange telefoner nå i dagene opp mot påske, sier han.

Lover snøsikker påskestemning

TNT Oslo og omegn har hytter og ruter på Hardangervidda, Skarvheimen, Jotunheimen, Breheimen, Rondane, Dovre, Femundsmarka og Langsua. Der meldes det også om gode påskeløyper.

(©NTB)