Grammy-vinneravgjørelsene avsløres søndag i Los Angeles, og da får den klassiske pianisten og lydguruen fra Norge, som begge er personlig nominert for utgivelser, vite om de omsider trekker vinnerloddet.

Andsnes og Lindberg er veteraner i forhold med henholdsvis 10 og 26 nominasjoner å vise til – men har aldri innkassert en Grammy. I tillegg har Lindbergs studio 2L ytterligere åtte nominasjoner.

Rekordantall

Billboard fastslår at Morten Lindberg har rekorden i antall Grammy-nominasjoner, foran artister som Snoop Dogg og Brian McKnight, som har 17 nominasjoner hver, og Björk med 14.

Lydteknikeren og musikkprodusenten Morten Lindberg har i år to nye Grammy-sjanser, der han konkurrerer mot seg selv i klassen Best Immersive Audio Album med to utgivelser:

«Folketoner» med Det Norske Jentekor, dirigert av Anne Karin Sundal-Ask, og «Henning Sommerro: Ujamaa & The Iceberg», fremført av Trondheim Symfoniorkester og solister.

I januar i fjor, da Lindberg hadde sine forrige fire (!) vinnersjanser i Grammy-sirkuset, sa han nøkternt til NTB:

– Det går nok som det pleier.

Les mer: Trondheim symfoniorkester fremfører musikken til Miloš Foremans Oscar-vinnende klassiker «Amadeus».

Lindberg påpekte at Grammy er en amerikansk pris, der han som norskbasert og med norske artister ikke klarer å ha den tilstedeværelsen som kreves for å nå helt opp. Men nominasjonene inngir tillit, og sikrer Lindberg plass i The Recording Academy, fortalte han.

Kygo og Ball

Leif Ove Andsnes er på sin side nominert i kategorien Best Chamber Music/Small Ensemble Performance for utgivelsen «Stravinsky: The Rite Of Spring Concerto For Two Pianos», sammen med Marc-André Hamelin fra Canada.

Image with visual paralax effect

Det norske nominasjonsfeltet rundes av med Kygo og Fred Ball, som ifølge Music Norway er indirekte nominert:

DJ-en Kaskade er nominert i klassen Best Remixed Recording for sin remiks av Kygo-låten «Stargazing» med Justin Jesso på vokal. Kygo er en av fire låtskrivere som skrev låten, som han også produserte og spilte inn.

Fred Ball er kreditert som medprodusent på tre låter på Jay Z og Beyonces The Carters-album «Everything Is Love», som er nominert i Best Urban Contemporary Album. Han har også en finger med i spillet på Toni Braxtons «Sex & Cigarettes», nominert som Best R & B Album: Der var han med som co-produsent og låtskriver på to låter.