Trondheim søker om nytt ski-VM

Nyheter: Trondheim søker om ski-VM for tredje gang, melder både NRK og VG.

Sent torsdag kveld gikk bystyret i Trondheim inn for å sende en søknad for tredje gang. 57 stemte for, mens ti var imot.
Bystyret sa ja til Høyres alternative forslag:

  1. Bystyret ber Norges Skiforbund søke det internasjonale skiforbundet om å bli arrangør av VM på ski nordiske grener i 2025 med Trondheim som vertsby.
  2. Bystyret forutsetter at det i søkeprosessen legges større vekt på å skape varige verdier for byen og regionen, uavhengig av søknadens utfall.
  3. Bystyret forutsetter at arbeidet og prosessen forankres bredt.
  4. Bystyret forutsetter at Trondheim som søkerby, sammen med Skiforbundet, er en pådriver for åpenhet og transparens i prosessen.
  5. Bystyret har merket seg flere kritiske punkter i BDOs evalueringsrapport, og forutsetter at disse blir fulgt opp i en ny søkeprosess.
  6. Bystyret ber om at rådmannen kommer tilbake til formannskapet i løpet av høsten 2018 med en egen sak som omhandler organisering og finansiering av selve søkeprosessen og med forslag til nødvendige samarbeidsavtaler

Gode sjanser

Trondheim arrangerte ski-VM i 1997 og har forsøkt seg to ganger etter det uten å få napp fra Det internasjonale skiforbundet (FIS). Trondheim tapte for tyske Oberstdorf for å få mesterskapet i 2021, og i kampen om å få mesterskapet i 2023 tapte de for Planica.

– Jeg er glad for at bystyret gir klarsignal for å søke en runde til. Jeg tror vi har gode sjanser for å få et mesterskap hit. Det er viktig å ha en bred forankring i bystyret, sier Trondheimsordfører Rita Ottervik til NRK like etter at avgjørelsen var tatt.

Trondheim bystyre sitt ja gjør at det automatisk utløses en søknad fra Norges Skiforbund.

(©NTB)