Trondheim lufthavn: Mann siktet for to bombetrusler i løpet av kort tid

Nyheter: Mannen som er siktet for bombetrusselen mot Trondheim lufthavn søndag, er den samme som er siktet for trusler mot Alstahaug tingrett tidligere i september.

Tidligere denne måneden ble en mann i 60-årene fra Trøndelag pågrepet og siktet for truslene mot Alstahaug tingrett i Sandnessjøen.

Nå mener politiet at bombetrusselen mot Trondheim lufthavn Værnes som ble fremmet mot kundesenteret i Avinor i Bodø ved 13-tiden søndag, kom fra den samme mannen.

Straff

– Mannen vil i første omgang måtte forklare seg på nytt og kan risikere en straffereaksjon i etterkant. Det vil bli opp til en påtalejurist, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor til Bladet.

Ifølge lokalavisen var ikke mannen hjemme da politiet oppsøkte bostedsadressen søndag. Det ble imidlertid foretatt en ransaking, og mannen er nå siktet etter straffeloven paragraf 263 om trusler.

Noen fly ble holdt igjen en liten stund før politiet ble koblet inn i saken. I samråd med politiet ble det likevel ikke iverksatt noen evakuering av flyplassen.

(©NTB)