Garåsen vil politianmelde flere grove brudd på loven om smittevern

Nyheter: Smittesporingen i Trondheim har avdekket utstrakt festing i enkelte miljøer. Kommunen vurderer strengere koronatiltak og skal anmelde brudd på smittevernloven.

– Alle grove brudd på smittevernloven vil bli anmeldt av kommunen, anmeldelsen må utformes i samarbeid med dem som jobber med smittevern og sporing. Jeg har ikke akkurat nå oversikt over hvor mange dette kan dreie seg om. Vi har jo også tidligere fått bistand av politiet, blant annet knyttet til smittevern og utenlandske arbeidstakere, skriver kommunedirektør Morten Wolden i en tekstmelding til Adresseavisen.

Beslutningen kommer etter at det onsdag ble kjent at kommunen har avdekket miljøer som planlegger omfattende sosial kontakt gjennom jula og mennesker som ikke møter opp til testing.

? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

Festing

– Vi har også indikasjoner på at fester med mange mennesker har blitt gjennomført i den siste tiden og kan ha skapt større smitteutbrudd, sier helse- og omsorgsdirektør Helge Garåsen i en pressemelding.

Det er også indikasjoner på at flere personer i slike miljøer ikke har overholdt innreisekarantene ved hjemkomst fra utlandet.

– Dette er personer som verken har språkproblemer eller mangler på ressurser til å forstå og følge opp reglene, sier en forbannet ordfører Rita Ottervik.

Skremmende

Garåsen beskriver situasjonen som skremmende.

– Våre funn er skremmende og gir grunn til å sterkt vurdere om det i romjula vil bli innført mer omfattende nedstengning over hele Trondheim, sier Garåsen.

Tirsdag ble det registrert 39 nye smittede i Trondheim. Det er fem færre enn på mandag da det ble satt smitterekord.

Ifølge kommunen er det god testkapasitet og mulighet for testing hver dag gjennom jula. Kommunen understreker viktigheten av å møte til oppsatt testtime.