Trondheim kan få VM i ishockey i 2027

Nyheter: Norges Ishockeyforbund ønsker å ha ishockey-VM i norske haller i 2027. Lørdag ble Trondheim lansert som en av to mulige vertsbyer.

Ishockey-VM arrangeres hvert år, men er ikke blitt arrangert i Norge siden Oslo, Hamar og Lillehammer delte ansvaret i 1999.

– Dette er en svært gledelig nyhet for hockeyen i Norge og i Trøndelag. Det var vi som tok initiativet til at Norge søker om å få arrangere mesterskapet, sier Espen Refseth til NRK.

Han er styreleder i region Midt-Norge i ishockeyforbundet. Hvis det blir VM i Trondheim, skal alle kampene spilles i Trondheim Spektrum. Hallen har en kapasitet på 9000 tilskuere.

VM skal avholdes i to byer, men hvilken by som skal bli den andre kandidaten til Norge blir offentliggjort senere. Trondheims ordfører Rita Ottervik er glad for at Trondheim er først ut.

– Det er veldig gledelig at Norges Ishockeyforbund peker på Trondheim som den første arrangementsbyen i søknaden om å arrangere VM i ishockey i 2027. Ishockey-VM vil være et løft for hockeymiljøet både lokalt og nasjonalt og viktig for hotell, restaurant og opplevelsesnæringen i Trondheim, sier Ottervik i en pressemelding.

(©NTB)