Trondheim dominerer årets Spellemannpris-utdeling

Nyheter: NTNU institutt for musikk kan skilte med hele 19 nominasjoner i 12 kategorier under årets Spellemannspris som deles ut 28. januar.

– Dette er oppsiktsvekkende bra og fantastiske resultater fra institutt for musikk og for hele NTNU, sier Knut Fagerbakke, seniorrådgiver ved NTNUs kommunikasjonsavdeling.

– Det er vanskelig å si et tall på antall studentar, ansatte, tidligere studentar eller ansatte musikere på instituttet som har vært med på mange av produksjonene, for det er mange, forteller Fagerbakke.

Fagerbakke gratulerer instituttet på vegne av hele NTNU, og ønsker alle de dyktige musikerne lykke til under utdelingen som blir TV-overført på NRK 1 den siste lørdagen i januar.

– Dette er fantastiske resultater fra institutt for musikk og for hele NTNU!

Hardt arbeid gir resultater
Førsteamanuensis Ernst Wiggo Sandbakk, som selv jobber på jazzlinja, trekker fram de mange talentene som hvert år søker seg til NTNU og de ulike linjene for utøvende musikk ved instituttet.

– Hva er suksessformelen?

– Dette er først og fremst artistenes fortjeneste, og resultatet av mange år med hardt arbeid, både før, under og etter utdanningen, understreker Sandbakk.

Han synes årets Spellemann-nominasjoner vitner om at det er «stayerne» som nå ser resultatet av mange års innsats, og en inderlig drivkraft for musikken.

–Belønningen er suksess, hardt arbeid over lang tid gir resultater, sier han.

Enten det er innenfor klassisk, kirkemusikk, musikkteknologi eller jazz, ser de ifølge Sandbakk alltid etter de største talentene når det er opptaksprøve ved NTNU institutt for musikk.

–Vi er bevisste på å finne de rette, og de som er motiverte for å ta denne utdanningen, sier han.

–Studentene er vant til å jobbe og spille mye underveis i utdanningen, og når de er ferdige å studere fortsetter de det samme, harde arbeidet, sier han.

Han innrømmer at det også handler mye om hvordan de jobber ved instituttet.

–Vi har gode læringsmiljø og holdningsskapere, forteller Sandbakk.

Nominasjoner i 12 kategorier

Highasakite, Bendik, Trondheim Voices, Matoma, TrondheimSolistene og Come Shine er noen av de nominerte.

Tom Stræte Lagergren, kjent som Matoma, kan i år få flere priser, noe han selv synes er «gærartig» ifølge sin egen videohilsen til de som har nominert han:

Den tidligere musikkteknologi-studenten ved NTNU er nominert til «Årets låt» for låta «False alarm», som er produsert sammen med Becky Hill. Han er også nominert i klassen «Årets nykommer» som også innebærer et Gramo-stipend.

TrondheimSolistene består nesten uten unntak av nåværende og tidligere studenter ved Institutt for musikk. De er blant annet nominert til prisen «Klassisk» for albumet «Reflections». De er også med på Moddis nyeste plate «Unsongs», som er nominert i viseklassen.

Highasakite er med sitt nyeste album, «Camp Echo», nominert til årets popgruppe. De er også nominert til Årets musikkvideo for «Golden Ticket».

–Flertallet av gruppens medlemmer er utdannet ved NTNUs jazzlinje, forteller en tydelig stolt Fagerbakke ved kommunikasjonsavdelingen til NTNU.

Det er samtidig verdt å nevne at musikkvideoen er produsert av lokale, trønderske filmarbeidere i Helmet – Film and Visual effects, som holder til i den gamle Spikerfabrikken i Nedre Ila.

Årets Fylkeskunstner i Sør-Trøndelag for 2017, filmprodusent Line Klungseth Johansen, har hatt regi både på «Golden Ticket» og flere andre musikkvideoproduksjoner for Highasikate sammen med Helmet, blant annet den kritikerroste låta «Someone who`ll get it.»

Til sammen representerer de nominerte NTNU-musikerne tre av fire musikksjangre som det undervises i ved NTNU Institutt for musikk, når det gjelder utøvende musikk.  I tillegg tilbyr NTNU også det teoretiske faget musikkvitenskap, ved Humanistisk Fakultet på Dragvoll.

19 nominasjoner, 27 musikere

Hans Hullbekkmo, tidligere student ved Jazzlinja

Live Maria Roggen, tidligere student ved Jazzlinja

Erlend Skomsvoll, tidligere student ved Jazzlinja

Håkon M. Johansen, tidligere student ved Jazzlinja

Sondre Meisfjord, tidligere student ved Jazzlinja

André Roligheten, tidligere student ved Jazzlinja

Hayden Powell,tidligere student ved Jazzlinja

Adrian Løseth Waade, tidligere student ved Jazzlinja

Per Zanussi, tidligere student ved Jazzlinja

Gard Nilssen, tidligere student ved Jazzlinja

Mats Eilertsen, tidligere student ved Jazzlinja

Trygve Seim, tidligere student ved Jazzlinja

Eirik Hegdal, tidligere student, førsteamanuensis på IM

Per Oddvar Johansen, tidligere student ved Jazzlinja

Anja Lauvdal, tidligere student ved Jazzlinja

Hans Hulbækmo, tidligere student ved Jazzlinja

Fredrik Luhr Dietricjson, tidligere student ved Jazzlinja

Øyvind Gimse, førsteamanuensis på IM

Silje Halstensen, tidligere student ved Musikkteknologi

Maja Ratkje, tidligere komposisjonsstipendiat ved IM

Stian Westerhus, tidligere student, nå kunststipendiat ved IM

Trygve Seim, tidligere student ved Jazzlinja

Marianne Lie, tidligere student, nå kunststipendiat ved IM

Øystein Moen, tidligere student ved Jazzlinja

Erik Johannessen, tidligere student ved Jazzlinja

Trondheim Voices: Samtlige vokalister i Trondheim Voices er utdannet ved Jazzlinja, flere av dem er nå fast ansatt som lærere ved IM

Nils Petter Molvær: Tidligere studenter på musikkonservatoriet og Jazzlinja