Trondheim Calling: Alt du trenger å vite om vinterens heftigste musikkfestival

Nyheter: 83 artister og 115 konserter. Her har du oversikten over artister, spilleplan og scener.

En av de store nyhetene er at Jonas Skybakmoen kjent fra Johndoe skal platedebutere som soloartist i 2018 og konsert debuterer med nytt band i ryggen på Trondheim Calling:

– Jeg har lyst til å jobbe med popmusikk, ikke være begrenset til trommer, bass og gitar. I Johndoe er det behov for én type låter. Utgangspunktet mitt var å lete blant gamle låter som ikke passet til bandet, sier Skybakmoen til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Bandet til de to konsertene under Trondheim Calling er ikke 100 prosent spikret, men det er klart at Marte Eberson fra Highasakite, i tillegg til David Aleksander Sjølie (gitar) og Martin Morland (bass) trer på.

Trommeslager er ikke avklart og Jonas  håper at søsteren Anja Skybakmoen blir med og korer.

Ola Kvernberg

Ola Kvernbergs prosjekt ”Steamdome” ble nylig sluppet som album til strålende kritikker og slippfesten legges til Byscenen på festivalens første dag med hans massive band på scenen.

LES INTERVJU MED OLA KVERNBERG HER

Trondheim Calling 2018 hovedslipp:

Aleksander Kostopoulos (Bodø)
Atella (Bergen)
Cavego (Bergen)
Company Ink (Trodheim)
Daniela Reyes (Asker)
Haunted Mansions (Trondheim)
Idk Ariel (Bergen)
I Was A King (Oslo)
Jonas Skybakmoen (Trondheim)
Kristian Torgalsen (Oslo)
Neverbeast (Trondheim)
Sam & Sky (Loddefjord)
Silver Lining (Oslo)
Steamdome (Trondheim)
Temporary (Trondheim/Hitra)
Virkelig (Bodø)
Wet Dreams (Oslo/Moss)
Whales & This Lake (Oslo)

Trondheim Calling går inn på flere etablerte spillesteder.

I 2018-utgaven av festivalen blir det tre scener på Studentersamfundet og to  scener på Byscenen. Trondheim Kunsthall blir omgjort til nattklubben HYSJ! og lørdag 3. februar blir det gratiskonserter i Vår Frue Kirke.

Dette er årets offisielle scener:

– Storsalen – Studentersamfundet i Trondhjem
– Klubben – Studentersamfundet i Trondhjem
– Knaus – Studentersamfundet i Trondhjem
– Byscenen Hovedsal
– Byscenen Anneks
– Vår Frue Kirke
– Kunsthall Trondheim
– Moskus
– Olavshallen Lille Sal
– Fru Lundgreen
– Good Omens
– Diskoteket

NRK P3 Urørt-scene på Klubben

Fredag og lørdag under festivalen flytter P3 Urørt inn på Klubben på Samfundet. Urørt har i en årrekke vært en viktig bidragsyter til å løfte frem det beste innen ny norsk musikk, og det er akkurat det de skal gjøre under Trondheim Calling 2018!

Dette sier programleder i NRK Urørt, Eirik Havelin om samarbeidet:

– Urørt og Samfundet har en lang historie, og det blir deilig å komme tilbake! I Trondheim Callings ånd har vi samlet 6 artister vi har veldig tro på, i alle spektre hva gjelder både sjanger, uttrykk og erfaring. Vi ser frem til to festkvelder i februar, sier Havelin i pressemeldingen.

Mer info om artistene i det siste slippet:

Steamdome (Trondheim)
Ola Kvernbergs Steamdome, som ble til som et samarbeidsprosjekt mellom Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, skal gis ut på dobbel vinyl, cd og digitalt – og slippfesten blir på Trondheim Calling 2018!

Sjanger: Jazz / Progressiv rock

Jonas Skybakmoen (Trondheim)
Jonas Skybakmoen, mangeårig frontfigur og vokalist i Johndoe, konsert-debuterer med ny musikk under eget navn på Trondheim Calling. Med et helt nytt band i ryggen vil Jonas synge popsanger om en serie utrolige nederlag, noen oppturer og flere merkelige hendelser i eget liv over en periode på minst 20 år.

Sjanger: Pop

Whales & This Lake (Oslo)
Whales & This Lake har de siste årene etablert seg som et av landets mest spennende liveband, i tillegg til å ha rotert hyppig på NRK P3 og havnet på flere av Spotify’s største spillelister. I høst slapp de debutalbumet “Send a Man Down” til fantastiske kritikker.

Sjanger: Pop / Elektronika

Haunted Mansions (Trondheim)
Et av fjorårets demoband Haunted Mansions har allerede fra første singel rukket å skape store forventninger blant musikkjennere i Norge og utlandet. Med elektronisk indiepop som kan sammenlignes med artister som The Shins, Grandaddy, Broken Bells, Gorillaz og Danger Mouse, fikk bandet flere terningkast 5 etter sin opptreden på Trondheim Calling 2017. Til våren slipper de sitt debutalbum!

Sjanger: Indie / Elektronisk

I Was A King (Oslo)
Siden debuten i 2007 har I Was A King vært et varmt bankende hjerte i norsk indiepop. Og har hittl levert fire album preget av smittende melodisk teft, rike harmonier og organiske arrangement. I Was A King står i en stolt powerpop-tradisjon og har ikke lagt skjul på slektskapet til band som The Byrds, Teenage Fanclub eller My Bloody Valentine. I 2018 er det endelig klart for nytt album fra I Was A King.

Sjanger: Indie rock

Aleksander Kostopoulos (Bodø)
Aleksander Kostopoulos er en av Nord-Norges mest aktive musikere, mest kjent som trommeslager og perkusjonist for artister som Mari Boine, Adjagas, Moddi, Isak og rockeduoen Pil & Bue. Med albumet «Faleo» står Kostopoulos på egne ben, for første gang som vokalist, låtskriver og soloartist. Sigur Rós, Bon Iver, Biosphere og Dj Shadow kan trekkes frem som sentrale musikalske innflytelser.

Sjanger: Alternative Pop / Elektronika

Atella (Bergen)
Atella er en elektronisk duo fra Norge. Duoen henter inspirasjonen fra sin egen barndom og sin fascinasjon for science-fiction og det mystiske universet. Deres eklektiske musikalitet danner en unik sound, enten det er atmosfærisk cosmo pop eller mer rytmisk klubbmusikk med innslag av disco, house, techno og synth wave.

Sjanger: EDM / Elektronika

Cavego (Bergen)
Den bergensbaserte produsenten og DJ-en Cavego, aka. Even Hymer Gillebo, er en av Norges mest fremadstormende discoprodusenter. Cavego har gjort offisielle remikser på labels som Spinnin’ Records, Ultra Music, og Sony Music, hvor hans remiks av Satin Jackets var den mest solgte nu disco-låten på Beatport i 2016. Even slapp nylig singelen Red Light på labelet Youth Control, og som har fått hundretusener av strømminger.

Sjanger: Disko / EDM

Company Ink (Trodheim)
Trondheimsbasert duo med tydelige referanser til 80-talls gitarpop og post-punk, ispedd elementer fra hiphop og elektronika.

Sjanger: Indie / Post-punk

Daniela Reyes (Asker)
Under årets by:larm festival var det én artist som ble dratt fram av de internasjonale mediagigantene VICE og Telerama: Daniela Reyes. Rost for sin særegenhet og sitt lekende samspill med publikum imponerte Danielas opptredener under festivalen. Ved bruk av loopstasjon skaper Daniela et bredt lydlandskap med akkordion, gitar, fotbass og hennes enestående stemme.

Sjanger: Singer/Songwriter/Pop

Idk Ariel (Bergen)
Idk Ariel er det nyeste prosjektet fra Oslo-baserte Petter Ariel Skog. Låta ”It´s Easier” ble Ukas Urørt og var med i NRK-dramaserien Unge Lovende, mens How You Know Me ble anbefalt av kanalen. Liker du for eksempel musikere som Jai Paul og FKA twigs er Idk Ariel absolutt verdt å sjekke ut.

Sjanger: RnB / Pop

Kristian Torgalsen (Oslo)
For Kristian Torgalsen handlet livet om å skate og stå på snowboard. Da en skade satte en stopper for det, begynte Oslo-gutten å lage låter for å døyve kjedsomheten. Låtene ble så bra at landets beste musikere og produsent Martin Horntveth ville være med på laget. 27. oktober kom debutplaten, og umiddelbart etter release kom de høye terningkastene og spillelisting på radio. Nylig spilte han for et stappfullt Parkteateret, og vi gleder oss til han kommer til Trondheim Calling!
Sjanger: Pop / Singer-Songwriter

Neverbeast (Trondheim)
Neverbeast fra Trondheim ble stiftet i 2016 og består av medlemmer med lang fartstid i byens alternative musikkmiljø. Musikalsk opererer Neverbeast i rockeverden, men ingen adresse er oppgitt. Bra popteft og veldig fengende. Bandet slapp sin første utgivelse ”Meany EP” sommeren 2017 og er noe for deg som liker det som skjedde innenfor alternativ musikk på 90-tallet.

Sjanger: Rock / Indie

Sam & Sky (Loddefjord)
Dansbar elektropop på bergensk. Sam & Sky står bak tidenes feel-good prosjekt, med en god dose koseelektronika, 90-tallet i baklommen og floker i håret. Upretensiøs og leken pop med et hint av Veronica Maggio, Robyn, Røyksopp og Eik. Skamløs lek med digitale og analoge synther, sjølsnekra patcher – blandet med tykke tepper av vokalharmoni.

Sjanger: Elektropop

Silver Lining (Oslo)
I januar 2016 slapp americana-kvartetten Silver Lining sin debut-EP på Vestkyst Records. I’ll Be Waiting for You (In the Grey) fikk en varm mottagelse, og singelen «Grey» har passert 1 000 000 streams i Spotify. I januar 2017 ga de ut sin debutEP, og har siden den gang spilt mange klubbkonserter, samt Norwegian Wood, KlubbØYa og Camp Indie.

Sjanger: Americana

Temporary (Trondheim/Hitra)
Med to elektriske gitarer og stemningsfylte harmonier, skaper de to 22 åringene behagelig og stemningsfull folk-inspirert folk. De møttes på Trøndertun Folkehøyskole i 2014 og har siden den gang spilt på Norwegian Wood, Molde Jazz Festival og Øyafestivalen. I 2017 ga de ut den selvtitulerte EP’en «Temporary» som fikk god radiorotasjon på både NRK P1 og NRK P3.

Sjanger: Indie/Folk

Virkelig (Bodø)
Virkelig ga ut singelen «Cecilie» i 2015, og to uker etter slippet var låta kåret til «Ukas Urørt» og listet på NRK P3. Der ble den liggende i hele 38 uker, og den påfølgende sommeren spilte Virkelig på festivaler som Trondheim Calling, Slottsfjell, Pstereo, Parkenfestivalen, Trænafestivalen og Sommerfesten på Giske. Bandet ga nylig ut sitt debutalbum «Lykke til i livet», et album fylt med storbyangst, gatepop med norske tekster og en skive som viser et ungt rockeband band på vei opp og frem.

Sjanger: Pop

Wet Dreams (Oslo/Moss)
Wet Dreams har sitt utspring fra Death By Unga Bunga, FOAAAM og Warp Riders. Medlemmene fant en felles interesse for moderne amerikansk psykedelisk hardrock og punk, og har gjort en rekke konserter i Oslo etter oppstarten i 2015. I mai kom de endelig med sin etterlengtede debut, Cartridge Belt, og i sommer spilte bandet på Øyafestivalen.

Sjanger: Punk / Psykedelisk rock

For fullstendig program, sjekk her