Trøndertopper i Ap har tillit til Giske

Nyheter: Toppene i Ap Trøndelag har fortsatt tillit til Trond Giske etter dansevideoen i Oslo. Flere av dem advarer mot «Game of Thrones»-tilstander i partiet.

Leder Hanne Moe Bjørnbet i Trondheim Ap, som er Trøndelags største lokallag, sier til Klassekampen at videoen ikke står i veien for at Giske kan renomineres på Stortinget.

– Trond har alltid hatt motstandere rundt omkring og har det fortsatt, men han har også sterke støttespillere, sier Bjørnbet.

Erstattet med Hansen

Kun få dager etter at Giske ble innstilt til et tillitsverv i Trøndelag Ap, dukket det opp en bekymringsmelding som følge av en video av Giske som danset med en ung kvinne sent på nattetid på et utested i Oslo. Valgkomiteen i Trøndelag erstattet raskt Giske med stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen.

Klassekampen har kontaktet ordførere og lokallagsledere i de ti største byene og tettstedene i Trøndelag. Responsen viser at det finnes to leirer i fylkespartiet, men at Giske fortsatt har solid støtte.

Game of Thrones-tilstander

– Det har vært litt «Game of Thrones»-aktige tilstander. Det er mange som ikke vil hverandre godt, og politikken blir overskygget av personstrider. Denne saken må være gull for høyresiden, sier leder Trude Cathrine Tevik Gulbrandsen i Orkland Ap.