Trøndersk mor ante uråd og kontaktet politiet: Nå har mannen erkjent nettovergrep mot 256 barn

Nyheter: En av Norges største rettssaker om nettovergrep startet i Nedre Romerike tingrett mandag. En mann i 40-årene innrømmer å ha begått overgrep mot 256 barn.

Mannen har brukt kallenavnene «Gangstaboy» og «Stine H» for å få kontakt med barn fra hele landet gjennom chatteprogrammene Skype og Omegle. Etter å ha gitt barna komplimenter, har han lokket dem til å ha seksuell omgang med seg selv og til å sende bilder.

– Jeg har forstått alvoret, er veldig lei meg, føler stor skam og er flau og redd, sa mannen da han forklarte seg i retten, skriver Romerikes Blad.

Mor i Trøndelag meldte fra

Barna i saken var mellom 9 og 15 år da overgrepene skjedde. De fleste er gutter. Kun to av de 256 barna har anmeldt saken til politiet. Resten er avdekket under politiets etterforskning.

Politiet startet etterforskning da moren til en gutt i Trøndelag høsten 2017 oppdaget at sønnen hadde Skype-samtaler med det han trodde var en 15 år gammel jente. Moren mistenkte at det ikke var reelt og kontaktet politiet.

Mannen ble pågrepet i januar 2018. Da hadde politiet rullet opp en omfattende sak med ofre fra hele landet. Det er også 48 fornærmede i Sverige og en i Finland.

Avhengighet

Saken omhandler kun overgrep begått via internett. Det har ikke vært noen fysiske overgrep, ifølge aktor Carl Graff Hartmann som holdt sitt innledningsforedrag i retten mandag.

Den tiltalte mannen forklarte at han var ute etter noen å prate med og syntes det var tryggere å prate med noen på nett enn i virkeligheten.

– Til slutt ble det en avhengighet jeg ikke klarte å komme meg ut av, sa mannen i retten. Han sa også at han ville beklage til hver eneste fornærmede og deres familier.

Det er satt av 28 dager til rettssaken.

Andre sak

Dette er den andre store nettovergrepssaken som behandles i Nedre Romerike tingrett på kort tid. I juli ble en 27 år gammel mann dømt til 16 års fengsel i Norges største nettovergrepssak som omfattet overgrep mot 270 gutter.

27-åringen kalte seg «Sandra» på nettet og fikk unge gutter til å sende ham filmer av seksuelle handlinger de begikk. Han ble dømt til å betale 18,5 millioner kroner i erstatning til de fornærmede.

(©NTB)