Trøndersk hjelpemannskap sendes til Hustadvika

Nyheter: Etter forespørsel fra Røde Kors i Møre og Romsdal sender Sør-Trøndelag Røde Kors ned mannskap som i morgen tidlig skal avlaste redningsmannskap fra hjelpekorps i Møre og Romsdal som er i aksjon i kveld.

Sør-Trøndelag Røde Kors har allerede sendt hundrevis av pledd med bil ned til mottakssenteret i Brynhallen på Hustad.

Imponert

Generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland, deltok på årsmøtet til Sør-Trøndelag Røde Kors i Orkanger da cruiseskipet Viking Sky sendte ut mayday utenfor Møre og Romsdal.

– Jeg er imponert over den reaksjonsevnen vår organisasjon har når krisen er der. Det er godt å se hvor godt samarbeider fungerer på tvers av distriktsgrensene, sier generalsekretær Bernt G. Apeland, i en pressemelding. 

Viking Sky med rundt 1.300 passasjerer ombord har problemer ved Hustadvika i Møre og Romsdal, og passasjerene evakueres til land med helikopter. Det er svært dårlig vær i området.

Alle hjelpekorps i Møre og Romsdal er utkalt for å bistå i arbeidet. 110 frivillige fra Røde Kors er nå på vei eller bidrar i evakueringsarbeidet og frivillige har startet innsamling av tepper og utstyr til de som er evakuert til land.