Trøndersk FpU-topp: – Retorikken til Frp-toppene er avskyelig

Nyheter: Nestformann Knut Røe i Trøndelag FpU forstår Rajas uttalelser om at Frp driver «brun propaganda». Retorikken til enkelte Frp-topper er avskyelig, sier han.

– Det er fint Raja beklager, for de aller fleste i Frp er ikke slik. Men jeg forstår hva han mener. Enkelte i partiet driver med stygg retorikk som vi på gulvet må forsvare. Partiet er definitivt ikke brunt, men enkelte er det. Og det er et problem vi har, sier Røe til Adresseavisen.

Røe er kritisk til retorikken til flere topper i Frp. Under valgkampen måtte han flere ganger stå til rette for utspill fra blant annet Per-Willy Amundsen, Christian Tybring-Gjedde og Sylvi Listhaug, sier han.

– Jeg står på stand og snakker om hvordan vi skal gjøre Trondheim bedre, så måtte jeg i stedet bruke mye tid på slike ting. Flere ganger er jeg blitt presentert med diverse utspill fra disse, og den måten disse politikerne driver retorikk på, er helt avskyelig, sier han.

Tilspisset

Ordkrigen mellom Frp og Venstre har tilspisset seg etter en kronikk av Raja i Aftenposten tirsdag, hvor han skriver at Frp-toppene driver med «brun propaganda».

Raja avviste samme dag at uttalelsen om Frp var ment å sammenligne partiet med nazisme og Hitler.

– Jeg tar faktisk avstand fra det. Og til de i Frp som er såret over det, er jeg svært lei meg, skrev han i et Facebook-innlegg.

Tirsdag kveld ble det kjent at Venstre-leder Trine Skei Grande avbryter sitt besøk på Island for å dempe konflikten som har oppstått.

(©NTB)