Trønder tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter

Nyheter: En mann i 40-årene i Trøndelag er tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter. Han er tiltalt for grove voldtekter av ni av jentene.

Saken oppdateres

En mann i 40-årene i Trøndelag er tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter. Han er tiltalt for grove voldtekter av ni av jentene.

Mannen skal ha hatt kontakt med barna både fysisk og over nettet, ifølge NRK.

Den yngste fornærmede var 11 år da overgrepet skal ha funnet sted.

Voldtekter i Trondheim

– Tiltalen omhandler voldtekt av unge jenter i Trondheims-området. Det dreier seg også om direkteoverførte overgrep fra Filippinene, sier statsadvokat Kaja Strandjord.

Ifølge henne finnes det ingen lignende overgrepssaker i Trøndelag.

Mannen har selv barn og er tidligere dømt for seksualforbrytelser i tre saker. Den siste dommen er fra 2017 og han endte soning av denne i mai 2018.

Hjemme hos mannen ble det funnet 500 timer med videoer som viser seksuelle overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder, ifølge tiltalen.

Han skal også ha produsert overgrepsmateriale ved å lure unge jenter til å kle av seg foran et kamera, eller sende video og bilder via Snapchat eller andre sosiale medier, ifølge Strandjord.

Politiet pågrep mannen 5. desember i fjor og han har siden sittet fengslet. Han har erkjent mange av forholdene i siktelsen.