Trond Sollied ønsker seg Rosenborg-jobben

Nyheter: Trond Sollied sier han gjerne kunne tenke seg den ledige jobben som Rosenborg-trener. Han mener han er en bedre trener nå enn da han trente trønderne i 1998.

Drømmestart for Norges lengste festival og høydepunktene står i kø

Rosenborg er på trenerjakt etter at Eirik Horneland måtte gå etter 2-3-tapet mot Bodø/Glimt forrige uke.

En mann som kunne tenke seg den ledige jobben er Trond Sollied. Det bekrefter 61-åringen til Adresseavisen. Han har trent Rosenborg før, og mener selv han er en bedre trener nå enn hva han var da han forlot Rosenborg sist.

– Dersom Rosenborg henter meg nå, vil de få en bedre utgave av meg selv enn i 1998. Jeg kan være interessert i RBK-jobben, men det er ikke jeg som bestemmer. I fotballjobber blir du plukket ut. Vi får bare vente og se, sier Sollied til avisen.

Med Trond Sollied som trener, vant RBK et seriegull i 1998. I mesterligaen havnet laget på tredjeplass i gruppa, med like mange poeng som puljevinner Juventus.

Sollied har siden 1998 trent en lang rekke klubber. På CVn står blant annet Club Brugge, Olympiacos, Gent, Heerenveen, Al-Ahli, Lierse, Elazığspor og Lokeren.

Flere sterke navn er nevnt som mulige arvtakere til Horneland, deriblant den avtroppende danske landslagssjefen Åge Hareide. Også Hareide har en fortid i RBK. Han førte klubben til serie- og cupgull i 2003.

(©NTB)