Trond Giske: For lite bevissthet om festkulturen i Trøndelag Arbeiderparti

Nyheter: Flere kvinner har nylig fortalt om ubehagelige opplevelser i Trøndelag Ap. Trond Giske sier nå at det har vært for lite bevissthet om festkulturen der.

– I 2017 beklaget jeg dypt at jeg ikke hadde vært bevisst nok i enkelte sosiale situasjoner, og den beklagelsen gjelder fortsatt. Det har også i Trøndelag vært for lite bevissthet om festkultur, som jeg også har vært en del av, og vi har gjort mye for å rydde opp i dette de siste årene, sier Giske, som er innstilt som leder i Trøndelag Ap, til Adresseavisen.

Uttalelsen kom i forbindelse med at Sandra Skillingsås, som er innstilt som styremedlem i Trøndelag Ap, fortalte om ubehagelige opplevelser i fylkespartiet. I 2013 begynte hun som valgkampmedarbeider.

Til Adresseavisen beskriver hun en kultur ved valgkampkontoret preget av en seksualisert sjargong som hun hevder også Trond Giske deltok i. Skillingsås forteller også om en nachspielepisode der Giske skal ha kommet med ubehagelige tilnærmelser.

– Et nachspiel for seks år siden er vanskelig å gå inn i, men jeg har aldri hatt som intensjon å gjøre noe som skulle være ubehagelig for Sandra, sier Giske til Adresseavisen.

Giske gikk av som nestleder i partiet i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Han ble nylig innstilt til ny leder av Trøndelag Ap, en innstilling som har blitt kraftig kritisert.

(©NTB)