Kroks Jazzcafe lever videre på Fosenkaia

Nyheter: Bjørn Krokfoss og Sveinung Sundli har funnet tonen.

Nå er det klart at Kroks Jazzcafe lever videre på Troll Restaurant på Fosenkaia:

Trondheim24 var til stede da Bjørn Krokfoss og musiker og utelivsgründer Sveinung Sundli for noen uker siden møttes for å diskutere mulighetene for å videreføre «lørdagsjazzen», som tidligere holdt hus i nedlagte Olavs Pub.

– Føler lettelse

Jazzklubben har holdt det gående i 10 år med Bjørn Krokfoss som «åndelig leder» og kan se tilbake på over 400 arrangerte konserter.

Nå kan vi bekrefte at de to kulturpersonlighetene har kommet frem til en avtale om at Kroks Jazzcafe skal leve videre på Troll – i første omgang frem til juni:

– Hva føler du nå, Bjørn Krokfoss?

– Som en mann på snart 100 år føler jeg lettelse, først og fremst på vegne av alle musikerne. Nå har de et sted å spille. Og jeg føler lettelse på vegne av alle gjestene som har savnet en plass å gå på lørdagene. Kroks Jazzcafe er hjertebarnet mitt, vet du, sier Bjørn Krokfoss til trondheim24.no.

LES OGSÅ: Troll Restaurant kjører halv pris på lutefisk (sponset lenke)

– Flere har tatt kontakt med ønske om å videreføre jazzcafeen. For meg er det betryggende at Sveinung selv er musiker, han vet hvordan vi vil ha det. Troll er et ypperlig sted for Kroks Jazzcafe. Lyden kommer garantert til å bli fin og scenen vil fungere meget godt, sier Bjørn Krokfoss, mens han inspiserer lokalene.

Jazzklubben vil videreføres i sin opprinnelige form: Det vil si gratis inngang og ingen bordbestilling:

LES MER: Kroks Jazzcafe feirer 10 år

– Jeg har jo drevet  med gratis konserter i mange år på Familen. Og det kan jeg fortelle deg: Det er dyrt! Sannsynligvis kommer vi til å tape penger på dette. Men vi ser på det som markedsføring. Jeg håper vi får vist frem hva Troll restaurant og Fosenkaia har å by på til nye kundegrupper. Og på sommerstid er det selvfølgelig muligheter for å få til noen skikkelige jazzkonserter på Skuret, sier Sundli som nå skal investere i et lydanlegg.

Julekonsert 16 desember

Første konsert på Troll blir 16 desember – da holdes tradisjonen med julekonsert i hevd:

– Trondheim Ballrom stiller med 17-manns orkester! Da kan jeg garantere stemning og mye folk. Det er 10 året på rad. Ellers så er det offisiell åpning av Kroks Jazzcafe lørdag 13. januar, kvitrer en svært fornøyd Krokfoss.