–Selv om vi først og fremst driver med god mat og drikke så vil vi også ha noen kulturelle innslag en gang i blandt.

Det sier Sveinung Sundli som sammen med kona Siv, kjøkkensjef Lars og Helene Rise står bak restaurant Troll på Fosenkaia.

Til helgen inviterer de til ettårsfeiring, med å tilby gratiskonserter med to av byens musikere som etter deres mening kler Troll-konseptet ekstra godt.

Fredag feires det ettårsdag på Troll og du kan lese mer om bursdagsfeiringen her

–Andreas Aase er en fantastisk lokal musiker som dukket godt inn i folkemusikken og ble en av de fremste representantene vi har i byen!

–Gunnhild og jeg skal også få gjort et par for oss ferske middelalderballader. Musikk som både er trollsk og mange hundre år gammel.

Den andre artisten er Frøder, som har høstet lovord og oppnådd et stort publikum på relativt kort tid.

–Frøder er helt magisk, og vi vil nok se mer av henne, sier en nyslått restaurant-eier som helt tydelig ikke har tenkt å gi slipp på konsertarrangøren i seg.

Sveinung Sundli har det siste året sørget for mange gylne konsertøyeblikk på Kafe Skuret i nabohuset til restauranten, og har flere godbiter på lur.

Hvorfor markerer dere ettårsdagen med akkurat disse artistene?

 – Frøder representerer jo alt som er nytt, samtidig som hun beveger seg i et episk og storslått landskap som vi synes passer Troll utmerket.

Ifølge ham selv har han ikke hørt noe bedre siden Highasakite.

–Nye pophåp kommer og går, men til syvende og sist må du ha sterke melodier og masse teft, forteller Sundli entusiastisk.

Hva er status for restaurant Troll etter første år?

–For meg er restaurant nytt, og jeg er virkelig glad for at vi er et så godt team. Jeg vil gi en ekstra utmerkelse til kjøkkensjef Lars. Han har vært en enorm drivkraft og har tatt med seg mye bransjeerfaring fra Oslo. Kreativ og dyktig rent faglig når det kommer til mat, men også som gründer og eier.

Suksesser og utfordringer; Hva har vært det beste og det verste?

–Det har vært noen tøffe tak, men masse glede, og vi overlever godt. Vi sa vi skulle levere norsk mat på en fandenivoldsk måte, og det mener jeg virkelig vi har klart! Vi er taknemmelig for at mange gjester stadig vender tilbake og sprer godt ord til nye. Det har også vært mye god støtte å få fra leverandører og andre partnere i spenn fra Trondheim Havn til Rørosrein, sier Sundli.

– Hva nå?

–Nå kommer våren, og vi kan sette mer fokus på Fosenkaia i sin helhet! Når Skuret åpner er vi et fantastisk alternativ til både Solsiden og Adressabygget, bare litt mindre støy og masse mer sjarm, sier Sundli selvsikkert.

PS. Helgas femretter blir:

1. Beter og ferskgjeitost, pinjekjærner, timian og hvitløk
2. Hvaltartar med hval fra smøla, eggeplomme, kapers, løk, røbete og pepperrot.
3. «Trollfisk» fra Sortland, skorsonnerot, gulrot og sandefjordsmør.
4. Reinsdyrbiff fra Røros, skogsoppstuing, rotgrønnsaker, rosenkål og sjy.
5. Omelette Norvégienne.