– Helt på trynet å forlange offentlig forklaring av Skei Grande

Nyheter: Erling Moe (V) mener det er på trynet av Abdid Raja å kreve at Trine Skei Grande forklarer seg om den famøse festen i åkeren til Ola Borten Moe.

Venstre-topp Abid Raja mener en «helt meningsløs sak fra ti år tilbake» nå er så belastende for partiet at Grande må forklare seg for å bli ferdig med saken.

– Jeg ber Trine være så snill å benytte seg av tillatelsen gutten har gitt til å snakke ut, sa han til NRK lørdag kveld.

Raja møtte imidlertid raskt motbør.

– Det er helt på trynet å forlange offentlig forklaring av Trine Skei Grande. Dette er et privat anliggende mellom henne og mannen, sa Venstres gruppeleder i bystyret i Trondheim, Erling Moe, til Aftenposten.

Erna vil heller ikke kommentere

Heller ikke statsminister Erna Solberg (H) ønsker kommentere etterspillet etter Venstre-leder Trine Skei Grandes deltakelse på en fest i Trøndelag i 2008.

– Det er helt sikkert en vanskelig sak. Men jeg har faktisk ikke tenkt å kommentere den, sa Solberg på spørsmål fra NTB søndag.

– Jeg har snakket både med gutten og med Trine. Jeg har ikke tenkt å gå inn i hva jeg har snakket med dem om, eller filosofere rundt disse spørsmålene, legger hun til.

Grande og Venstre-ledelsen har forblitt taus om saken gjennom landsmøtehelgen på Gardermoen.