Det er en av byens Trondheims utelivsnestorer, Steinar Hyll (50), som tar imot Næringslivsavisa i den gamle offisersmessa på Persaunet. Som tidligere yrkesmilitær og nåværende områdesjef for Stjørdal HV-område har Hyll et helt spesielt forhold til den nå verneverdige trebrakka i Ulavegen 5.

Skal ikke rives

– Du må få med at Tregården ikke må forveksles med Trægården på Ranheim. Vi har fått en del tilbakemeldinger fra gjester og bedriftskunder som synes det er synd at restauranten på Persaunet nå må legge ned. I motsetning til Trægården på Ranheim er det imidlertid ingen planer om å rive dette bygget, forsikrer Hyll som siden slutten av 80-tallet har vært involvert i flere av byens mest suksessrike utesteder som Frakken og Monte Cristo. Hyll har også vært daglig leder drift for Egon- restaurantene i Norrein-gruppen, der han har til sammen 23 års fartstid.

Sammen med medinvestor Stig Riber har Hyll gjennom selskapet NITU Management nå lagt flere hundre tusen på bordet for å pusse opp den populære bydelsrestauranten på Persaunet, som har fått mye skryt for sin satsing på kvalitetsmat. Kjøkkenet satser på rustikk bistromat, blant annet indrefilet, spareribs, kveite og italiensk pizza i vedfyrt ovn:

– Vedovnen er selve nøkkelen til maten vi lager på Tregården. Den tørre, høye varmen gjør at bunnen blir crispy og fin. Og med vedfyring får du en viss smakstilsetning. I tillegg serverer vi varierte selkskapsmenyer gjennom hele uken for grupper i de forskjellige selskapsavdelingene vi har.

KONFERANSESAL FOR 140: Den gamle regimentsalen er pusset opp og har nå plass til 140 konferansegjester forteller utelivsnestor Steinar Hyll (50).

Oppussing

Det siste halvåret har Tregården på Persaunet gjennomgått en skikkelig «makeover»:

– Alt er nytt. Interiør, design, ventilasjon og ikke minst AV-utstyret. I tillegg har vi nå overtatt hele 2. etage noe som gjør at vi nå har økt kapasiteten betydelig når det gjelder konferanser og kurs. I dag kan vi motta grupper på opptil 140 personer.

I tillegg til at den gamle regimentsalen er betydelig utvidet, er baren samtidig flyttet inn i det gamle røkerommet på brakka.

– Med en adskilt bar fremstår nå Tregården som det helhetlige restauranthuset vi hele tiden har ønsket at det skulle være. Her har våre gjester nå muligheten til å trekke seg litt tilbake slik tilfellet var for de gamle offiserene på Persaunet.

SISTE FINPUSS: En helt ny bar er å finne i røkestua på den gamle offisersmessa. Restaurantsjef Espen Hedel foretar den siste finpussen.

Interiørhjelp

Før Tregården Restaurant og Selskapslokaler startet oppussingen valgte Hyll å søke råd hos elever ved interiørlinja hos Thora Storm VGS.

– Det var ganske befriende. Her hadde vi et knippe unge og entusiastiske mennesker som hverken tenkte på kostnader eller praktisk gjennomføring slik jeg ville ha gjort, og som kun hadde et genuint ønske om at Tregården skulle fremstå som byens beste restaurant og selskapslokale.

Og utelivsnestoren er fornøyd med resultatet.

– Så absolutt. Selv om vi gjorde enkelte forandringer underveis har vi i stort grad fulgt elevenes føringer både hva gjelder interiør og design.

Bar eller Hercules

Midt i intervjuet på Persaunet og midt i det som er et stramt tidsskjema for Steinar Hyll insisterer utelivskongen på å trekke ut.

– Hørte du det? Nå kommer snart Hercules-flyet!

I forbindelse med Forsvarets nasjonale veterankonferanse i Trondheim forrige uke fløy både F-16, C-130J-Hercules og P-3 Orion flere formasjoner over Trondheim.

– Du kan godt si at også vi sikter mot nye høyder, forteller en entusiastisk Hyll.

Byens beste jazzmusikere kommer til Tregården

– Vi satser på jazzkvelder på Tregården fremover – «SøndagsJAZZ». Og det er byens beste musikere som kommer, sier daglig leder ved Tregården, Merete Andersen Dybvik.

Topplaget består av Vigleik Storaas (piano), Håkon Mjåset Johansen (trommer), Bjørn Alterhaug (bass) og Kåre Kolve (saxofon).

– Konsertene vil holdes i barlounge i 2. etg. Dette blir bra!, sier hun

PS.  Neste Søndagsjazz blir 27. desember. 

Sjekk stemningen her: 

FAKTABOKS:
Tregården Restaurant og Selskapslokale
* Ligger i den gamle offisersbrakka på Persaunet Leir
* Overtatt av NITU Management i 2013
* Bydelsrestaurant og selskapslokaler
* Spesialbestilt vedfyrt italiensk pizza-ovn
* Ny ala-carte meny fra 1.november
* Hjemmeside: www.tregaarden.com

FAKTABOKS:

NITU Management
* Eies av Shy Holding (Steinar Hyll) 50 % og Riber Holding (Stig Riber) 50 %
* Eier i dag San Sebastian på Torvet og Solsiden
*Åpner utested ved nye Trondheim S i april 2016 – Trapphuset
* Hjemmeside: http://www.nitu.no/