Tre personer til sykehus etter lekkasje av giftig gass på NTNU

Nyheter: Tre personer er sendt til sykehus etter en lekkasje av giftig gass ved NTNU Gløshaugen. Bygget er evakuert, men situasjonen er nå under kontroll.

– Det har vært en gasslekkasje. Vi har evakuert et bygg og brannvesenet er inne på stedet med to røykdykkere, sier alarmoperatør ved 110-sentralen, Gunnar Sundli, til Nidaros.

Både brannmannskaper og ambulanse er på stedet.

Ifølge alarmoperatør Lill Overvik Fallrø har brannvesenet vært inne i bygget og fått kontroll på situasjonen.

Inne med dykker

– Vi har vært inne med en kjemikaliedykker og en ekspert fra NTNU. Vi får ingen utslag på gassmålerne og har kontroll på situasjonen, sier hun klokken 14.20.

Tilstanden til de tre som er sendt til sykehus, er ikke kjent. I tillegg er det flere andre som får helsehjelp i ambulanse på stedte, opplyser operasjonsleder Kirsten Bergstrøm til VG.

Ifølge Sundli er det fosfingass som har lekket ut. Den er både brannfarlig og helseskadelig, sier han.

– Det er meldt om en mindre gasslekkasje. Prosedyrene er slik at når en gasslekkasje oppdages, så må bygget evakueres, sier Sundli til Adresseavisen.

Det er uvisst hvordan lekkasjen har oppstått, men ifølge dekan Øyvind Weiby Gregersen ved Fakultet for naturvitenskap skjedde gasslekkasjen i en kjemihall i tilknytning til realfagsbygget på Gløshaugen.