Beslagla 10 kilo amfetamin i lokalene til bedrift på Heimdal

Nyheter: 3. desember må tre menn fra Trondheim møte i retten etter at de ble pågrepet med 10 kilo amfetamin og 1,4 kilo kokain.

De tre mennene er satt under tiltale av statsadvokaten i Trøndelag for å ha kjøpt og innført hele 10 kilo amfetamin og 1,4 kilo kokain.

To av de tiltalte har bakgrunn som sentrale personer fitness- og bodybuilder miljøet i Trøndelag. 

Kjøpt i Sverige

Stoffet skal ha blitt kjøpt i Sverige, og ble fraktet til et firma i Industriveien på Heimdal, som eies av en av de tiltalte, som også har bakgrunn som eiendomsinvestor i Trondheim.

Det var i disse lokalene politiet gjorde beslaget 21. august 2019.

Her blandet to av de tiltalte ut amfetaminet med druesukker, slik at et kilo ble 1970 gram, går det frem av tiltalen. Dagen etter ble amfetaminet fraktet til et depot ved Bruroksmoen.

Gateverdien på det beslaglagte stoffet utgjør store pengebeløp: Salgspriser på amfetamin varierer fra sted til sted og tilgangen på stoffet er avgjørende for prisene som oppnås. Ifølge rustelefonen koster det 150-200 kroner for 0,2 gram amfetamin.

Fant 10 kilo amfetamin i skoeske

En måned tidligere ble det gjort et annet storbeslag av amfetamin ment for det trønderske markedet: Da fant tollere 10 kilo amfetamin gjemt i en eske ved en bil som hadde kjørt i grøfta.

Saken startet med at tollerne med bistand fra politiet stoppet og kontrollerte to kjøretøy om morgenen 24. juli. Bilene ble observert da de med få minutters mellomrom kjørte inn i Norge via E14.

Norsk statsborger

Den ene bilen, som ble kjørt av en norsk statsborger (25), ble stoppet av en tollpatrulje på E14 ved Venna. To norske statsborgere, 21 og 30 år gamle, ble pågrepet av politiet på en kirkegård ved Flornes kort tid etter. Tollerne kom også over en personbil som hadde kjørt i grøfta og var forlatt ved Vigdenes. Både Tollvesenets og politiets hunder ble satt inn i søk i området. Søkene førte til funn av en skoeske som var lagt ute i terrenget. Esken inneholdt ti kilo amfetamin.