Tre nye smittede i Trondheim: To av dem er ansatt i barnehage

Nyheter: Tre personer i Trondheim testet positivt for covid-19 tirsdag. Blant de tre er det to barnehageansatte. I byen venter nå over 600 personer på koronatest.

annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

De smittede er i 20-årene, 30-årene og 50-årene. Alle har et mildt sykdomsforløp. To av de smittede er barnehageansatte, opplyser kommuneoverlege Elizabeth Kimbell til Adresseavisen.

– I det ene tilfellet har den ansatte ikke vært på jobb i perioden vedkommende har vært smittsom. Det har altså ikke vært en smittesituasjon i barnehagen. Vi har likevel informert alle foreldre og ansatte i barnehagen. Det er en praksis vi har for at folk ikke skal bli bekymret, sier hun.

Den andre smittede jobber i Moholt studentbarnehage, som allerede er stengt som følge av smitte.

Mange venter på test
Tirsdag ble 342 personer virustestet i byen, men mange venter fortsatt på test.
Onsdag venter 633 personer på å bli testet, mens 26 personer vil bli testet for andre gang i løpet av de neste tre dagene, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

Kommunen utvider fra onsdag åpningstiden på koronatelefonen. Det er også satt inn flere personer for å besvare alle henvendelsene.

Stor pågang på koronatelefon

Trykket på telefonen har økt kraftig den siste tiden. I juli besvarte kommunen totalt 5.883 henvendelser, og i august har enda flere tatt kontakt. Mandag og tirsdag fikk kommunen henholdsvis 530 og 583 henvendelser.

– Vi har veldig stor pågang for tida. Det er lang ventetid, og dessverre kommer ikke alle gjennom med en gang. Vi kan ikke annet enn å oppfordre folk til å prøve på nytt og være tålmodige, sier avdelingsleder Vigdis Ledal ved vaksinasjon- og smittevernkontoret i Trondheim kommune.