Tre nye smittede i Trondheim: To av dem er ansatt i barnehage

Nyheter: Tre personer i Trondheim testet positivt for covid-19 tirsdag. Blant de tre er det to barnehageansatte. I byen venter nå over 600 personer på koronatest.

annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

De smittede er i 20-årene, 30-årene og 50-årene. Alle har et mildt sykdomsforløp. To av de smittede er barnehageansatte, opplyser kommuneoverlege Elizabeth Kimbell til Adresseavisen.

– I det ene tilfellet har den ansatte ikke vært på jobb i perioden vedkommende har vært smittsom. Det har altså ikke vært en smittesituasjon i barnehagen. Vi har likevel informert alle foreldre og ansatte i barnehagen. Det er en praksis vi har for at folk ikke skal bli bekymret, sier hun.

Den andre smittede jobber i Moholt studentbarnehage, som allerede er stengt som følge av smitte.

Mange venter på test
Tirsdag ble 342 personer virustestet i byen, men mange venter fortsatt på test.
Onsdag venter 633 personer på å bli testet, mens 26 personer vil bli testet for andre gang i løpet av de neste tre dagene, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

Kommunen utvider fra onsdag åpningstiden på koronatelefonen. Det er også satt inn flere personer for å besvare alle henvendelsene.

Vi ELSKER Skuret! Vi synes det er så vakkert at det er de beste interiørmagasin verdig, selv om vi forstår at ikke...

Posted by Kafe Skuret on Måndag 2. august 2021

Stor pågang på koronatelefon

Trykket på telefonen har økt kraftig den siste tiden. I juli besvarte kommunen totalt 5.883 henvendelser, og i august har enda flere tatt kontakt. Mandag og tirsdag fikk kommunen henholdsvis 530 og 583 henvendelser.

– Vi har veldig stor pågang for tida. Det er lang ventetid, og dessverre kommer ikke alle gjennom med en gang. Vi kan ikke annet enn å oppfordre folk til å prøve på nytt og være tålmodige, sier avdelingsleder Vigdis Ledal ved vaksinasjon- og smittevernkontoret i Trondheim kommune.