– Så fint det ble med de nye fargene, veggmaleriene kom så mye bedre frem, nikker Tove Paasche som er innom for å sjekke åpningstidene.
Det nye spisestedet er Inge Johnsens siste prosjekt. Fra før driver han både Lian Restaurant og Liantunet.
Liten eller stor porsjon
Det skal være ukomplisert å velge fra menyen på Folkekafeen. Tre forskjellige gryteretter kan du få i liten eller stor porsjon, enten du kaller det lunsj eller middag. En med kjøtt, en med fisk, og en vegetar. Grytene er sesongbasert, og varer i noen uker før de skifter meny.
Denne uka er det småsteik i rødvinssaus, plukkfisk med syltet rødløk og flesk, og en vegetarisk tomatgryte med kikertkrem og fennikelsalat. 160 kroner for liten porsjon, 215 for en stor. For den prisen får du også plukke tilbehør fra en egen tilbehør-buffet.
Rekesmørbrød og trondheimsroser
Om du ikke vil ha grytemat, klasker menyen til med en imponerende rekke tradisjonelle pålegg med spenst: Reker med eple, urter og rognkjekskaviar, Laks med eplespon, og roastbiff med lokal ost, blant annet. Tre morgener i uka fikser de også en frokostbuffet med grøt, surdeigsbrød og pålegg.
– Vi har hørt at cookies’ene er heeelt fantastisk, så ungene lurer på når vi kan dra hit, sier Tove Paasche.
Eller hva med en trondheimsrose med mandelfyll, tenker jeg, og hvordan smaker egentlig en god, gammeldags laupe med brunost?