Toyota-sjefen: – Når vi først skulle bli solgt er jeg glad det ble til Bilia

Nyheter: LTN Bilinvest-eier Geirr Carlsen selger Toyota-imperiet til Bilia for 210 millioner kroner.

Samtlige Toyota-ansatte i Trøndelag og Vestfold ble informert om salget tirsdag kveld. Kjøpsprosessen har pågått i kulissene et års tid:

– Dette er et oppkjøp vi ser svært positivt på, og når vi først skulle bli solgt er jeg glad for at det ble Bilia. Nå blir vi en del av en stor familie. Fremtidens bilbransje innebærer konsolidering i større enheter. For oss vil dette bety at vi får tilgang til en bank med ressurser og kompetanse. Dagens bilbransje stiller høye krav til at organisasjonen er oppdatert både merkantilt og teknisk, sier Håvard Johansen, administrerende direktør i Toyota Hell Bil AS til Næringslivsavisa torsdag morgen.

– En ny æra

Toyota Hell Bil ble i sin tid etablert av stjørdalingen Kjell Adserø, som solgte selskapet til Toyota-importøren Bauda i 1999. De solgte det videre til LTN i 2006.

Toyota Hell Bil AS har forhandlere i Levanger, Stjørdal, Orkanger og Oppdal og er Toyota- og Lexus forhandler i Trondheim. I fjor ble det solgt ca. 3.400 biler. 

Selskapet omsatte i fjor for cirka 900 millioner kroner og har 224 årsverk.

– Oppkjøpet markerer en ny æra for oss, ingen tvil om det. I går kjørte vi 45 mil sammen med ledelsen i Bilia for å informere de ansatte i de forskjellige avdelingene i Trøndelag. Inntrykket er at de ansatte er positive, samtidig som flere ga utrykk for at Geirr Carlsen har vært en god eier for oss. Han er svært godt likt som person, sier Johansen, som sier at i det store og hele vil ikke oppkjøpet ha store praktiske implikasjoner for Toyota-organisasjonen:

– Det er business as usual, fastslår Johansen.

– Svært tilfreds

Bilia har de siste årene har hatt en eventyrlig aksjeutvikling og har i en årrekke hatt hånd om Toyota i Sverige

Investor Geirr Carlsen opplyser til Tønsbergs Blad at Bilia måtte legge 210 millioner kroner på bordet for å sikre seg Toyota-forhandlerne i Tønsberg og Horten og i Trøndelag.

Administrerende direktør Frode Hebnes i Bilia Personbil AS gjør det klart at selskapet lenge har hatt Toyota og Lexus høyt på ønskelista:

– Vi er svært tilfredse med nå å bli en del av deres forhandlernett, sier han til Tønsberg Blad

Informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge sier at eierskiftet i Vestfold og Trøndelag ikke har noe å si for importøren.

– Vi har full tiltro til at Bilia vil fortsette det gode arbeidet.

Investor Geirr Carlsen forlater nå bilbransjen for å satse mer på blant annet eiendom og trenings- og livsstilsentre.

Bilia Personbil AS selger Volvo, BMW og Ford på 18 steder i Norge og omsetter årlig for cirka 4,9 milliarder kroner.