– Tore Strømøys dager som programleder i NRK bør være talte

Nyheter: Tore Strømøys dager som programleder i NRK bør være talte. Men dessverre er jeg usikker på om «Bamsegutt»-skandalen får konsekvenser, skriver Hans Geelmuyden i en debattinnlegg i Nidaros.

Skribenten Hans Geelmuyden er norsk samfunnsdebattant, journalist, skribent, kommentator og tidligere sjefredaktør i Morgenbladet. Han er siviløkonom fra NHH, og har bygget, ledet, eid og solgt Geelmuyden Kiese Gruppen.

annonse

NRKs blemme

I innlegget skriver han blant annet: «NRKs blemme er at ledelsen, representert ved Marius Lillelien, visste om dommen for fire uker siden uten å foreta seg noe. Nå er serien midlertidig avpublisert, «Bamsegutt» skandalisert, ofrene fra sedelighetssaken får plasteret revet av gamle sår, og seerne er grovt manipulert.

Skal Strømøy få fortsette å lage TV-program for NRK med Lillelien som sin sjef?, spør Hans Geelmuyden, og skriver videre:

«Tore Strømøys dager som programleder i NRK bør være talte. I saken om «Bamsegutt» har han utvist usedvanlig dårlig dømmekraft. Spørsmålet er om han får følge av sjefen sin, distriktsdirektør Marius Lillelien, ut døren?