Tore O. Sandvik foreslås til mektig posisjon i Arbeiderpartiet

Nyheter: Valgkomiteen la frem sitt forslag i dag.

Sandvik er en av Trond Giskes nærmeste allierte gjennom mange år i Sør-Trøndelag Ap, og foreslås nå som ny medlem i Aps sentralstyre –  få måneder etter at nettopp Giske forlot vervet som nestleder og sentralstyremedlem.

Enstemmig

Valgkomiteen foreslår ytterligere fire nye medlemmer i sentralstyret: Cecilie Myrseth fra Troms, Hilmar Høl og Marte Mjøs Persen fra Vestland Ap og Robert Cornels Nordli fra Agder. Valgkomiteen la fram sin innstilling til nytt sentralstyre mandag. Innstillingen er enstemmig, opplyser komiteen.

Ny leder for kvinnenettverket

Valgkomiteen i Arbeiderpartiet foreslår Anette Trettebergstuen som ny leder for kvinnenettverket etter Anniken Huitfeldt som ønsket å gå ut av vervet.

– Trettebergstuen har lang erfaring fra ulike roller i partiet og har sittet i sentralstyret siden 2009. i dag er hun partiets likestillingspolitiske talskvinne på Stortinget, og valgkomiteen mener at Anette som leder ofr kvinnenettverket vil bidra til å løfte likestillingspolitikken både nasjonalt og ute i organisasjonen, sier valgkomiteens leder Hans-Christian Gabrielsen.

– God balanse

– Med denne innstillingen får vi et sentralstyre som har en god balanse mellom de som har sitt daglige virke på Stortinget og de som jobber på regionalt og lokalt nivå i partiet, sier Gabrielsen.

Innstillingen til partiledelse ble presentert i midten av mars. Da ble det kjent at valgkomiteen innstiller Bjørnar Skjæran (52) fra Nordland som ny nestleder. Blir han valgt, overtar han plassen som ble ledig etter Trond Giske. Skjæran er i dag leder av Nordland Arbeiderparti.

(©NTB)