Torbjørn Røe Isaksen (H) har fått påvist smitte av koronaviruset

Nyheter: Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har fått påvist smitte av koronaviruset. Samtidig er barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i karantene.

– Jeg føler meg i god form og har svært milde symptomer. Jeg kommer til å jobbe mest mulig som normalt hjemmefra, men i hjemmeisolasjon, sier Isaksen til NTB.

– Jeg begynte å kjenne en lett forkjølelse forrige tirsdag, men hadde så vidt jeg visste ikke vært i kontakt med noen som var smittet, eller som hadde vært i utsatte områder i utlandet. Jeg har hele tiden forsøkt å overholde alle råd om god hygiene og holde avstand til folk. At jeg føler meg i såpass god form, illustrerer godt hvorfor myndighetenes råd er at også de med milde luftveisinfeksjoner holder seg hjemme så lenge symptomene varer, sier han.

– I går ble min statssekretær bekreftet smittet. Etter det ble jeg testet og dro så rett hjem, fortsetter Isaksen.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er nå i hjemmekarantene i henhold til retningslinjer for nærkontakt.

Departementet kartlegger nå hvem der som har vært i nærkontakt med statsråden siden tirsdag 10. mars. I tillegg varsles eksterne deltakere som har vært på møter samtidig som statsråden i tiden etter forrige tirsdag.

Statsminister Erna Solberg (H) er ikke i karantene i henhold til reglene og retningslinjene.

[email protected]