RBK foran sesongens tøffeste bortekamp i St. Petersburg

Nyheter:  Det vil være en stor sensasjon om Kåre Ingebrigtsen og hans utvalgte skulle slå Zenit torsdag kveld. Men undere har skjedde tidligere.

Rosenborg går mot sesongens kanskje tøffeste bortekamp når laget gjester det russiske storlaget Zenit St. Petersburg i europaligaen.
Rosenborg trenger poeng for å være i kampen om avansement til cupspillet fra gruppe L, hvor Real Sociedad og Vardar Skopje også er med. De to beste fra gruppen avanserer.

Zenit har imponert siden sesongstarten og leder den russiske serien med sine 28 poeng etter at 13 serierunder er unnagjort. I helgen gikk laget imidlertid på sesongens første tap med 0-1 hjemme mot Arsenal Tula.

Det viser at laget er sårbart hvis det senker nivået. Der ligger Rosenborgs mulighet mot det russerne.

– De leder gruppen, så alle vet om deres styrker. Men i fotball er alt mulig, som de sier. Vi skal dra dit og gjøre det vi må for å få et resultat, sier RBK-vingen Samuel Adegbenro til klubbens hjemmeside.

Nigerianeren ble kjøpt fra Viking i sommer, først og fremst for å styrke laget til kampene i Europa.

Mer selvtillit

Rosenborg har, etter å ha blitt overkjørt av Real Sociedad, fått litt mer selvtillit tilbake i laget, og Vardar ble slått 3-1 hjemme på Lerkendal sist. Trønderne har også festet grepet om tittelen i Eliteserien.

Zenit slo Vardar 5-0 i den første kampen på bortebane og banket også Real Sociedad med 3-1 hjemme.

Aleksandr Kokorin har vært veldig god og stått for fire av lagets mål i europaligaens gruppespill så langt. Nå skal han bryne seg på den av målvaktene i europaligaen som har stoppet flest baller. André Hansen står bokført med 13 redninger.

På offensiven for Rosenborg har Nicklas Bendtner vist seg som en solid forsterkning, og selvtilliten i laget har vokst i takt med det dansken har prestert ute på banen.

Ingebrigtsen vs. Mancini

Zenit er ikke noe nytt bekjentskap for Rosenborg som klubb, men for samtlige spillere på dagens RBK-lag vil det være en ny erfaring. Lagene møttes for første gang i UEFA-cupen for elleve år siden. Den gang ble det 0-2-tap hjemme og 1-2 borte for trønderne.

Dagens lag ledes av italienske Roberto Mancini. De mest kjente spillerne på laget er Branislav Ivanovic, Jurij Zjirkov, Domenico Criscito og Artjom Dziuba.

Kåre Ingebrigtsen har også en helt spesiell opplevelse mot Mancini i minne. Han herjet på Norges midtbane i EM-kvalifiseringen mot Italia med Mancini som spiss. Norge vant 2-1 på Ullevaal i 1991. Det som best sitter igjen på hjernebarken fra den kampen er da Lars Bohinen rundlurte den italienske målvakten Walter Zenga.

(©NTB)