To personer funnet døde i marka av turgåer

Nyheter: Funnet av turgåer i Estenstadmarka i 15-tida i dag.

Saken oppdateres

En turgåer har funnet to døde personer i Estenstadmarka i Trondheim onsdag. Dødsfallene etterforskes som mistenkelige, men det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. Turgåeren fant de to personene ved 15-tida:

Mistenkelig dødsfall

Politiet meldte følgende på twitter klokken 1845 i kveld:

«To personer funnet død av turgåer i Estenstadmarka. Etterforskes som mistenkelig dødsfall. Ingen indikasjoner på at noe kriminelt har funnet sted».

– De døde ble funnet ute i marka og bærer preg av å ha ligget lenge. Det er ingenting som tilsier at de har blitt utsatt for noe kriminelt, Atle Lothe Pedersen, politifaglig etterforskningsleder ved Felles straffesaksinntak hos politiet i Trøndelag, til VG.

Funn av gjenstander

Politiet har ingen sikker identifikasjon på paret, men det er flere savnetsaker i Trøndelag som funnet vil bli sjekket opp mot.

Politiet tror paret har vært på tur. De hadde på seg turutstyr og var fullt påkledd, men var ikke på skitur.

Politiet oppgir å ha flere hypoteser om hva som kan ha skjedd med de to, men har ikke nok informasjon til at det er mulig å konkludere.

– Turgåeren er avhørt, og vi har gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Saken vil nå bli overlatt til politiets etterforskere, sier etterforskningslederen.

De to døde ble onsdag kveld sendt til obduksjon ved St. Olavs hospital i Trondheim.