– På bakgrunn av etterforskningen som ble gjort mandag, ble mistankegrunnlaget mot en av de siktede vesentlig svekket. Han ble løslatt mandag kveld, sier politiadvokat Hans Vang i Trøndelag politidistrikt.

For de to øvrige pågrepne er siktelsen endret til forsettlig drap eller medvirkning til dette.

– Dette blant annet på grunn av den foreløpige obduksjonsrapporten som vi mottok mandag. Det er en vesentlig del av årsaken til at siktelsen er skjerpet. Ingen av de to siktede erkjenner straffskyld, sier politiadvokat Hans Vang i Trøndelag politidistrikt til NTB før fengslingsmøtet tirsdag.

Kvinnen i 30-årene ble funnet i en leilighet på Lademoen i Trondheim rett etter klokken 11.30 søndag og brakt til St. Olavs hospital, hvor hun ble erklært død.

Image with visual paralax effect

Varetekt

To menn i henholdsvis 30- og 40-årene, ble pågrepet søndag formiddag og siktet for volden. De to mennene fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag formiddag. Politiet vil be om fire ukers fengsling for begge to.

En tredje mann i 30-årene ble pågrepet noe senere. Det er ham som nå er løslatt.

– Min klient ble løslatt sent i går kveld, bekrefter Trond Eirik Aansløkken til Adresseavisen.

Advokat Tore Angen er forsvarer for den eldste siktede – en mann i 40-årene. Han sier at hans klient ikke har gitt noen forklaring på grunn av helsemessige årsaker. Advokat Christian Wiig, som er oppnevnt som forsvarer for den andre mannen i 30-årene, opplyser at hans klient nekter straffskyld.

Image with visual paralax effect

Slektning varslet

Politiet ønsket mandag ikke å gå nærmere inn på hva slags skader kvinnen hadde eller hvordan de kan ha oppstått. Det var en kvinnelig slektning av en av de siktede som varslet politiet, bekrefter politiadvokat Vang, men han kan ikke si noe om bakgrunnen for varselet.

– Det må vi holde for oss selv slik saken står nå, sa han til NTB mandag.

Politiet kjenner kvinnens identitet, men ønsker ikke å gå ut med alderen hennes, annet enn at hun er i 30-årene.

(©NTB)