Når Hugos Tivoli ankommer Trondheim er det tegn på at det er vår – og snart 17.mai.

–Vi har vært her hvert eneste år siden 1985, forteller Lisbeth Haga fra Levanger.

Hun er daglig leder i Hugos Tivoli som hun driver sammen med mannen sin, Hugo Johansen.

Landet rundt i 30 år

Sammen med de to barna sine har de vært på veien og kjørt Norge både på langs og på kryss og tvers. I snart 30 år. Med unntak av et opphold under krigens dager, har tivoliet vært i kontinuerlig drift siden oppstarten i 1936.

–Vi har drevet dette som et eget foretak i mer enn 25 år nå, men nå er det på tide å la den nye generasjonen få drive dette videre, forteller Lisbeth.

Sammen med sine 40 ansatte har familien reist rundt i landet med 30 trailere, og vært over hele landet fra nord til sør. Og det har gjennom blitt noen mil i bil, forteller Lisbeth.

–Det er et hardt yrke, men veldig gøy å møte så mange fine folk!

Lisbeth Haga er daglig leder ved Hugos Tivoli. Her sammen med sin polske kollega og prosjektleder, Eugeniusz Niemcewski.

Nå er det snart generasjonsskifte i familiebedriften fra Levanger. Til våren tar datteren Ida Kristin over. Da er hun ferdig utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

For tiden er hun i Bangkok og skriver masteroppgave i økonomi og ledelse. Og emnet er nettop tivolidrift.

– Lærerne ved skolen har aldri før hatt en elev som skal starte i tivolibransjen, forteller mamma Lisbeth.

Image with visual paralax effect

Hun er travelt opptatt med å gjøre klar billettluka denne søndagen, og åpne dørene på Leangen for små og store tivoligjengere.

De aller fleste har vært her før. For tivoli på våren er for mange blitt en tradisjon.

Fart og spenning

Brødrene Christian og Odin fra Romolslia har tatt turen sammen med mamma og pappa, og har store forventninger til å kjøre radiobiler.

–Jeg håper vi kan få kjøre mange ganger! sier minstemann Odin på fem år.

Søsknene er godt kledd denne dagen, både lue og votter er på når maitemperaturen ligger under 8 grader.

Heldigvis titter sola såvidt fram utover dagen. Foran køen på den populære attraksjonen Mega treffer vi søsknene Aline (8) og Helene (11) fra Ranheim. Også de har kledt seg godt for å være her i mange timer, men det ser ikke ut til å plage dem.

–Denne har vi tatt mange ganger, vi var her i fjor også, det er gøyest når den går fort fra side til side! sier storesøster Helene.

Barndomsminner

I køen foran tekoppene møter vi en rødruss-gjeng fra Sunndal videregående. De er på bytur denne helga, og har tatt turen til Hugos for å ha det gøy.

-Det bringer fram gode barndomsminner og vi blir aldri for gammel for tivoli, sier jentene.

Men noen av dem innrømmer at de ikke er like tøffe lenger. Tekoppene er en av de mest populære karusellene, men også en av de heftigste.

-Jeg skal ikke være med på en ny tur, nei, jeg ble kvalm! sier Hanne, mens de andre venninnene ivrer for en ny runde.

Julie Strømme Lien, Wietske Classen, Annika Leidolph, Seham Said og Hanne Børseth er alle russ fra Sunndal Videregående og besøkte Hugos Tivoli da de var på bytur i Trondheim. Søsknene Aline (8) og Helene (11) fra Ranheim har vært her før og har «Mega» som sin favoritt.

Hun blir stående på utsida mens de fire venninnene hopper opp i en av koppene, de får akkurat plass.

-Hold mobilen min, jeg vil ikke miste den, sier Seham.

Tivoli er gøy uansett alder.

Flytter til Leüthenhaven

Tivolisjefen er positivt overrasket og glad for det gode besøket de har hatt de siste dagene, til tross for at været har vært både surt og kaldt til mai å være.

– Vi merker særlig stor pågang når det er finvær, da vil byfolk kose seg på tivoli, forteller Lisbeth Haga.

Nå håper hun på godvær fremover og at byfolk kjenner sin besøkelsestid.

–Fram til 14.mai står vi her på Leangen, og så avslutter vi på Leüthenhaven fra 17.-21.mai. Da forventer vi storinnrykk!

Venninnene Adeleide og Linn fra Nardo er begge 11 år og har tenkt seg opp i den nyeste attraksjonen; SwingOut, som gir en helt eksepsjonelt luftig opplevelse – sug i magen – og god utsikt over byen!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre