Tiltalt for å ha drept kameraten med 100 bajonettstikk – nektet å forklare seg i retten i dag

Nyheter: 27-åringen som er tiltalt for å ha drept en kamerat i Melhus med over 100 bajonettstikk, nektet å forklare seg da rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett.

Det fører til at statsadvokaten dermed må lese opp flere hundre sider fra politiavhørene, skriver Adresseavisen.

– Jeg mener jeg har sagt så mye i politiavhør, sa 27-åringen da han fikk spørsmål fra tingrettsdommeren om han var villig til å forklare seg.

Statsadvokat Per Morten Schjetne må derfor lese opp rundt 200 sider fra de fem avhørene som mannen har vært igjennom.

Ifølge advokat Christian Wiig, en av de to forsvarene 27-åringen har i retten, hadde hans klient allerede i helgen nevnt at han var inne på tanken om at han ikke ønsket å forklare seg nærmere.

Nekter straffskyld

I tillegg til å ha drept 38 år gamle Råger Holte er 27-åringen også tiltalt for vold og trusler mot andre, deriblant å ha sparket fastlegen og å ha slått til en medinnsatt i Trondheim fengsel der han sitter i varetekt.
Da saken startet, erklærte 27-åringen at han nektet straffskyld, unntatt for punktet om at han skal ha slått til en medinnsatt, skriver Trønderbladet.

Statsadvokat Per Morten Schjetne sa i retten at det kan bli lagt ned påstand om forvaring med en minstetid, og bistandsadvokat Mette Skoklefald varslet at de vil fremme krav om erstatning.

Råger Holte (38) ble funnet død i sin egen leilighet 25. januar i år. Den nå tiltalte 27-åringen har innrømmet at det har var en slåsskamp mellom de to et drøyt døgn før Holte ble funnet død.

Slåsskamp

– Han forklarer at det har vært en slåsskamp hvor avdøde har slått ham med tallerken, en klappstol og en annen tregjenstand. Tiltalte erkjenner å ha gått til motangrep, men mener de to skværet opp igjen og var venner morgenene etter, sier tiltaltes forsvarer, Arve Opdahl, til VG.
Tiltalte har forklart at begge var ruset og at det ikke var uvanlig at de barket sammen for så å bli venner igjen. Han har ingen formening om hvem som drepte Holte.

Det er satt av fire uker til behandling av saken i Sør-Trøndelag tingrett.