– Hittil i sommer har vi hatt over 6o studenter på hotellet som har benyttet seg av tilbudet, forteller resepsjonssjef Annlaug Grønnesby ved Scandic Lerkendal.

«Tak over hodet» tilbyr overnatting til sterkt reduserte priser for studenter som ennå ikke har funnet et sted å bo.

Helt siden åpningen av hotellet i august 2014 har studenter som mangler et sted å bo hatt tilbud om billig overnatting på Scandic Lerkendal.

I år gjelder ordningen helt til 4. september.

Fin start

En av de som har funnet fram til hotellet på Lerkendal er canadiske Anthony Constantin (22).

Han kom til Trondheim før helgen og har aldri vært i Norge før.

–Dette er veldig spesielt, her jeg fått den varmeste velkomsten jeg kunne drømme om, forteller Anthony når vi møter ham under innsjekkingen i resepsjonen ved Scandic Lerkendal.

Anthony Constantin (22) fra Canada skal studere på NTNU i Trondheim et halvt år.

Han er kjempeglad for at det finnes et slikt tilbud og er takknemlig for å få en så komfortabel start på studieoppholdet sitt i byen.

–Jeg skal være her i et halvt år og har hørt mye bra om denne studentbyen fra venner hjemme i Canada, forteller han.

Hybelen han har leid var ikke ledig før senere i uken, så han trengte et sted å bo de første dagene i byen.

–Jeg er imponert over at et finnes et slikt tilbud, det gjør alt så mye tryggere, sier Anthony, som selv har funnet seg bolig via hybel.no.

Anthony har fått nøkkel til hotellrommet sitt og gleder seg til å bli kjent med byen og de andre medstudentene sine.

–Jeg kjenner jo ingen her, så nå skal jeg utforske byen på egen hånd, og forhåpentligvis treffer jeg noen hyggelige mennesker, avslutter han med et smil.

Bringer studenter sammen

De ansatte ved Scandic Lerkendal er glade for å kunne hjelpe studenter som kommer til byen.

– Vi ville gjøre noe for studentene, og for Trondheim – og siden vi ligger så sentralt i forhold til flere campuser kan vi bidra på vår måte, sier hun.

Prisen varierer fra 310,- til 510,- kroner per natt, inkludert frokost.

Noen kommer som par eller med en venn, og da kan man dele et rom, det er det billigste alternativet, forteller Grønnesby.

Resepsjonssjef Annlaug Grønnesby ved Scandic Lerkendal er glad for å kunne hjelpe studenter som trenger tak over hodet i forbindelse med studiestart.

Mange av studentene har fått sin første studiekamerat på denne måten.

–Hvis det er stor pågang på samme tid, må vi noen ganger sette vi dem opp i samme rom, og da  «parer dem», og det synes de er helt greit!

Samarbeidsprosjekt

Til sammen har det vært i overkant av 250 hotelldøgn så langt i år, og det er litt mindre enn i fjor, forteller Ronny Geiger i SiT Bolig.

Prosjektet «Tak over hodet» startet opprinnelig for mange år siden, den gang som en del av Studieby1.

Idag er det prosjektet en del av «Study Trondheim» som er et samarbeid mellom Studentsamskipnaden, NTNU, Trondheim  kommune og en rekke andre partnere i byen.

Han opplyser samtidig om at det er færre enn før som er uten bolig når de kommer ny til byen, men at det er en prioritert oppgave for samskipnaden og skaffe bolig til så mange som mulig.

Ifølge Geiger har pågangen har vært mindre i år enn tidligere, hovedsakelig fordi det er bygget mange flere studentboliger i Trondheim de siste årene.

–Dessuten har det vært overkapasitet på det private leiemarkedet, så det er i mye større grad leiers marked nå enn tidligere, noe som i mange tilfeller kommer studentene til gode, forteller Geiger.

Han understreker likevel at det fortsatt er behov for et slikt tilbud.

–Så lenge behovet og etterspørselen er der, kommer vi til å fortsette med dette, sier han.

Samtidig er det en utfordring å huse alle  som ønsker det akkurat denne uka.

– På grunn av begrenset kapasitet under fiskerimessen Aqua Nor som arrangeres denne uken,  har vi heldigvis fått til en avtale med Studenterhytta de dagene det er fullt på hotellet, forteller Ronny Geiger i SiT Bolig.

Lagre

Lagre